Naslovnica Sport Nogomet

Došao je sam s 15 godina i spavao u plavom internatu

Zbog svega toga što je prošao već u prvim danima u Dinamu treba mu se nakloniti, nije lako bilo ni njemu otići od roditelja, a zacijelo ni njima.
05. prosinca 2018. u 10:00 4 komentara 2991 prikaza
Pogledajte galeriju 1/6

Tko to nije prošao, teško mu je i zamisliti kako je bilo dječaku od 15 godina, koji je sa svojom obitelji prošao ratna stradanja, otići od roditelja, ostaviti ih u Zadru i doći sam u Zagreb, u Dinamo gdje nije poznavao nikoga.

Luka Modrić PUT DO ZLATNE LOPTE U izbjeglištvu je razbijao prozore pa su ga upisali na nogomet

U to je vrijeme Dinamo imao sobe za igrače koji su došli izvan Zagreba, Luka je spavao u zgradi u kojoj su tada bili uredi nogometne škole i atletskog kluba. Riječ je o zgradi koja je južno od stadiona Hitrec-Kacian. Bile su to uredne sobe u kojima je bilo po nekoliko igrača.

Luka se i hranio na stadionu, u klupskoj kuhinji koja je bila u toj istoj zgradi. Prvi treneri koji su s njim tada radili u Dinamu bili su Stjepan Deverić i Vinko Šaka, treneri koji su tada bili zaduženi za prvu i drugu juniorsku momčad plavih.

1 / 6
Hrvatski kapetan na dodjelu je stigao u društvu supruge i njihovo troje djece: Ivana, Eme i Sofije

– Luka u početku nije bio standardan u momčadi, ali je na svakoj utakmici ulazio i skupljao minutažu te napredovao. Malo je igrao kod mene, malo kod Štefa. I danas sam jako ponosan što sam imao prilike trenirati ga – rekao nam je Vinko Šaka.

Naravno da je dečku koji je tek završio osnovnu školu trebalo vremena da se prilagodi, no brzo je počeo pokazivati kvalitetu s kakvom je sa svojim vršnjacima igrao u Zadru. Ubrzo je počeo vući momčad svojim karakterom. Nakon godinu dana života na stadionu, klub je Luki, Barnjaku i Eduardu unajmio stan u blizini stadiona.

Josip Bajlo i Igor Štimac Josip Bajlo Hajduk je Modrića imao na tanjuru, valjda ga nisu 'vidjeli'

Znali su drugi igrači, prijatelji koje je tada Luka već stekao, nakon izlazaka doći k njemu u stan, prespavati do treninga. No Luka nije bio od onih koji bi izlazili, rijetko se dao uopće nagovoriti da koji put izađe s njima.

Luka je došao u Zagreb i Dinamo radi nogometa i sav je bio posvećen tome. I uvijek je davao sve što je mogao, pa i u prvo vrijeme u Maksimiru kad je zapravo pokrivao krilnu poziciju, kako nam kažu njegovi tadašnji treneri, bio je jako dobar i na toj poziciji. Tek je kasnije otišao više u sredinu i napravio još bolji “posao”.

Zbog svega toga što je prošao već u prvim danima u Dinamu treba mu se nakloniti, nije lako bilo ni njemu otići od roditelja, a zacijelo ni njima.

>> Pogledajte i video: Zlatna lopta je kruna sjajne karijere

[video: 28200 / ]

 

aa
MBA titula
Ne propustite priliku za stipendiju za MBA program: Je li to formula za uspjeh?

A1 izdvaja za Vas

  • Gustirna:

    Vrag biti bio ruku oduzeo da si spomenuo MAMICA ,klasnog neprijatelja udbokomunisticke crvene mocvare...

  • Deleted user:

    novinar je izbjegao narugat se i napisat da je luka razbio prozor . - nece jos dugo taj zadrzat svoje radno misto

  • Marsijanac:

    Hvala Maminjo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!