Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da se ne zaboravi

Došao je na ovaj dan u Maksimir Partizan, došao je, došao, s pet komada prošao

Dinamo - Partizan
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
30.07.2019.
u 09:56

Bio je to dvoboj u prvom pretkolu Lige prvaka te prvi okršaj hrvatskog i srpskog kluba nakon završetka Domovinskog rata

Dinamo je na današnji dan prije 22 godine upisao jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti. Neki će navijači reći i najveću s obzirom na okolnosti. Dana 30. srpnja 1997. godine s Maksimira je ispraćen Partizan s pet komada u mreži! 

Bio je to dvoboj u prvom pretkolu Lige prvaka te prvi okršaj hrvatskog i srpskog kluba nakon završetka Domovinskog rata. Modri su u Beogradu imali mnogo promašaja i na kraju izgubili s 1:0.

– Ili ćemo ih zgaziti ili nas neće biti, svi ćemo, na čelu s Canjugom, bježati iz Zagreba – govorili su igrači Dinama, tada se zvao Croatia, uoči uzvrata.

I uspjeli su, posve su deklasirali crno-bijele s čak 5:0.

Po dva su pogotka zabili Marić i Cvitanović, a jedan Viduka. Za Dinamo koji je vodio Marijan Vlak tada su igrali: Ladić, Šimić, Jurić, Jurčić, Šarić, Mujčin (od 71' Brlenić), Prosinečki, Krznar, Marić (od 67' Petrović), Viduka (od 75' Tomas) i Cvitanović.

Ključne riječi

Komentara 8

CR
croban1111
10:52 30.07.2019.

Očekujem da komšije nahrupe sa svojim "stručnim" komentarima.

MI
minolta
11:35 30.07.2019.

Nema bolje pobjede u nogometu od 5:0, čak ni 10:0 ne zvuči tako lijepo (10:0 bi bio amaterizam). Petarda za povijest! Kada se toga sjetim odma mi ljepši dan :D pozdrav od tovara

Avatar Cat
Cat
13:04 30.07.2019.

Sjećam se, tih dana smo pjevali hit Divasica na najjače baby broji do pet pokazat cu ti cijeli svijet sve cu ti uzeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije