Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao vjeran

Dominik Glavina: Solomun svima zamazao oči naivnim pričama

'25.10.2011., Stadion Varteks, Varazdin - Utakmica 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa, NK Varazdin - NK Istra 1961. Dominik Glavina.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
04.04.2012.
u 08:04

- Za doprinose dužan sam otprilike deset tisuća kuna, a meni je klub ostao dužan 12 plaća. Ne znam hoću li ikad vidjeti taj novac - kaže D. Glavina.

Dominik Glavina (19) jedan je od rijetkih nogometaša Varaždina koji nije napustio klub kada je bilo izvjesno da ga samo čudo može spasiti od ispadanja, ali i financijskih dubioza u kojima se našao.

– Pet sam godina u Varaždinu i strašno me pogađa to što mu se dogodilo. Žalosna je priča o nekad velikom klubu koji je svima služio kao primjer. Vijest o tome da nećemo putovati u Vinkovce i da ćemo biti izbačeni u najnižu ligu, doznao sam iz medija. Još se teško mirim s činjenicom da je to postala naša stvarnost – u jednom je dahu ispričao mladi nogometaš.

Vjeruje kako se ovakav scenarij mogao izbjeći.

– Bivši predsjednik Horvat još nam je prije dva mjeseca iznio plan o stečaju kluba i odlasku u Drugu ligu. Rekao nam je koliko novaca klub potražuje čime bi se u velikoj mjeri isplatio dug prema igračima i drugim zaposlenicima. Ne mogu vjerovati da je novi predsjednik prešao preko svega toga i ljudima zamazao oči naivnim pričama – priča Glavina i pojašnjava:

– U teškim vremenima poput ovih tko još može povjerovati u priču o bogatim sponzorima koji će donijeti vreću sa 50 milijuna kuna!? Bilo bi lijepo da je tako, ali to su priče za malu djecu. No, zbog takvih priča momčad, stručni stožer i klupski zaposlenici danas su ostali na ulici s dugovima za koje će morati raditi godinama da ih otplate – dodaje Glavina.

I on, baš kao i gotovo svi njegovi suigrači, dužan je za zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

– Otprilike sam dužan deset tisuća kuna, a meni je klub ostao dužan za dvanaest mjeseci. Pitanje je hoću li ikad vidjeti taj novac. Sreća je što sam mlad, na početku karijere pa se nadam da neće biti problema u nalaženju nove sredine.

Već do kraja sezone D. Glavina trebao bi naći novi klub. I brat Denis ostao je šokiran

– Ima zainteresiranih, no ne mogu o imenima tako dugo dok ne postignem konačni dogovor. Ali teško mi je. Dosad osim u Varteksu nisam igrao nigdje drugdje – iskren je varaždinski nogometaš. Prije dvadesetak dana u klubu mu se pridružio i brat Denis, bivši igrač, među ostalim, i zagrebačkog Dinama.

– Došao je kako bi zadržao formu. I to je dokaz da smo vjerovali kako se klubu neće dogoditi ovaj scenarij. Potpuno je šokiran. Nije mogao ni zamisliti da je nešto takvo moguće u hrvatskoj ligi – zaključio je Dominik Glavina.

Komentara 2

VA
varteks
10:13 04.04.2012.

Hvala, Dominik, kaj si ostal do kraja za razliku od \"legendi\" i utjerivača dugova, ali ne puši u Horvatov rog. Njegova krivica je 100:1 prema Solomunovoj.

VA
varteks
11:19 04.04.2012.

I lijepo da su neki iz Kalajdžijina i Horvatova čmara našli mrvu kritičnosti, malo kasno i puno proračunato doduše, i na krivu adresu, ali bolje ikad nego nikad, no nije lijepo to stavljati u usta drugih, u ovom slučaju igraču Glavini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije