Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u karateu

Domdjoni ostao bez žara i ispao u drugom kolu

\'sport...Zagreb...07.05.2009.    Ledena dvorana Doma sportova, posljednji trening hrvatske reprezentacije pred Europsko prvenstvo u karateu, Danil Domdjoni,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list\'
Goran Stanzl/PIXSELL
28.10.2010.
u 20:35

Nakon pet uzastopnih medalja na najvećim karataškim natjecanjima, Danil Domdjoni (25) vraća se kući bez odličja.

Branitelj svjetske krune u kategoriji do 60 kg ispao je već u 2. kolu Svjetskog prvenstva u Beogradu. Biograđanina je nadjačao bivši svjetski juniorski prvak Latvijac Kalnins i to u produžetku (1:0).

- Tužan sam jer sam mukotrpno trenirao, no ovaj je pad bio neminovan. U posljednjih godinu danas sam se bavio sa svim onim što prije nisam. Osim toga, o mojim se medaljama počelo govoriti kao da idem na pecanje pa će Đoni već nešto upecati - kazao je Danil koji se preselio u Zagreb, pokrenuo svoj klub, sam organizirao svoje treninge i morao raditi štošta drugoga što šampioni sa primjerenim statusom obično ne rade.

No, reći će Domdjoni, nije mu se sve ovo dogodilo samo zbog objektivnih poteškoća. Ima tu i subjektivnoga o čemu sam kaže:

- Tjelesno sam bio dobro pripremljen, no nedostajalo mi je žara, energije, onoga što se u karateu zove zanshin. Kada bih tehnički i napravio bod nisam s njime mogao doprijeti do sudaca, nisam imao tu potrebnu energiju, taj žar kod izvođenja udarca. Nešto slično dogodilo mi se i na Europskom prvenstvu u Ateni gdje sam bio treći.

Danil kaže da nije pronašao rješenje za to stanje ali se nada da će ga pronaći do sljedećeg Europskog prvenstva, na proljeće u Švicarskoj.

Nakon katašice Mirne Šenjug, i Jelena Kovačević (55 kg) imat će priliku osvojiti broncu (ona u subotu). Aktualna europska doprvakinja pobijedila je Slovenku Hercog (2:0), Šveđanku Akdag (5:2), Francuskinju Calizingoue (5:1), Rumunjku Sandu (2:0, 0:0), ali ne i Japanku Kobayashi (0:1, 0:0).

- S Japankom sam se ovo ljeto dvaput borila, na Svjetskom studentskom u Crnoj Gori. Pojedinačno sam izgubila, a u ekipnom meču bilo je 2:2. Znala sam kako radi i mislim da sam se odlučila za dobru taktiku no ona me iznenadila jer je napadala puno manje no što sam ja očekivala. Ipak, sretna sam jer sam samo četiri tjedna prije, imala rupturu lista od tri centimetra. Po liječničkim preporukama tek sam sada trebala početi s treninzima - kazala je Opatijka.

Pred Jelenom su u subotu dvije minute koje će odrediti hoće li Hrvatska u borbama imati medalju ili neće. Doduše, preostaju još borbe ekipno u petak pri čemu djevojke imaju bolje izglede nego dečki no ni one nisu realne kandidatkinje za medalju. No, tko zna, možda im se posreći.

Poput Domdjonija, svoj put u drugom je kolu završio i Dario Svetić (67 kg). On je u prvom nastupu preokrenuo meč protiv Rusa Pankratova, da bi u drugom uvjerljivo izgubio od Bugarina Dikova (0:6).

Lijepu priliku da napravi rezultat karijere imala je Ivana Bebek (61 kg). Nažalost, trenutak dekoncentracije stajao ju je poraza već u prvom kolu protiv Engleskinje Williams (0:3, 2:2). Vodila je lijepa Riječanka sa 2:0, ali je prerano pokušala zatvoriti borbu pa je suparnica četiri sekunde prije kraja izborila produžetak u kojem je Hrvatica psihološki zapela.

- Ne znam zašto sam stala na 15 sekundi prije kraja borbe. Da sam bilo što napravila ne bi me pobijedila. Ona jest europska doprvakinja, no ja sam u borbi osjećala da ju mogu pobijediti. Da sam pobijedila Williams imala bi otvoren put do polufinala – žalila je Ivana koja je veliku priliku propustila i proljetos, na Europskom prvenstvu u Ateni.

Bebek je tada izgubila u polufinalu, a potom i za treće mjesto.

- Ivana je sazrela, nedostaje joj nijansa da napravi veliki rezultat. Možda ju sputava luda želja da osvoji medalju, no kada jednu osvoji vjerujem da će ih biti više – kazao nam je njen brat Ivan Bebek, naš najbolji nogometni sudac, koji ju je u Beograd došao bodriti.

U natjecanju kata timova Hrvatska je u muškoj konkurenciji ispala u prvom, a u ženskoj u drugom kolu. Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan izgubili su od Indonezije 5:0, dok su Mirna Šenjug te sestre Nikolina i Valerija Vujčić u prvom kolu pobijedile Bjelorusiju. Nažalost, djevojke su se u drugom kolu namjerile na Španjolke koje nisu nikad pobijedile pa niti sinoć (0:5). Posljednji put naše su cure radile sa Španjolkama na SP-u u Japanu, u borbi za broncu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije