Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svladali Aris

Domagoj Vida s AEK-om nadomak naslova prvaka Grčke

Greek Super League match - Olympiacos FC vs AEK FC
Foto: Stefanos Kyriazis / ipa-agency.net
1/3
09.05.2023.
u 07:40

U posljednjem kolu za veliko slavlje treba im samo jedan bod u domaćem susretu protiv Volosa, sastava koji je na zadnjem, šestom mjestu ljestvice Lige za prvaka

Nogometaši AEK-a došli su na mali korak do naslova grčkog prvaka nakon što su u pretposljednjem, 9. kolu tamošnje Lige za prvaka, svladali Aris u gostima 2-1. Uz tu pobjedu AEK-u je na ruku išla pobjeda Olympiakosa od 1-0 u velikom derbiju protiv Panathinaikosa.

Tako u posljednjem kolu, tijekom vikenda, AEK-u za veliko slavlje treba samo jedan bod u domaćem susretu protiv Volosa, sastava koji je na zadnjem, šestom mjestu ljestvice Lige za prvaka.

AEK je pobijedio Aris nakon što je gubio 0-1. Strijelac je za Aris bio Gray u 17. minuti iz jedanaesterca. No, rezultat su potom okrenuli Van Weert u 23. i Zuber u 43. minuti. Cijelu utakmicu za AEK je odigrao hrvatski nogometaš Domagoj Vida.

Kolo prije kraja AEK ima 80, a Panathinaikos 77 bodova, a Panathinaikos u zadnjem kolu na domaćem terenu igra protiv Arisa. AEK je u povijesti osvojio 12 naslova prvaka Grčke, a posljednji je put prvak bio 2018. godine. Šanse Panathinaikosa su vrlo male da postane prvak dvadeseti put, odnosno, po prvi puta nakon 2010. godine.

VIDEO: Talijan zapeo na autocesti pa izvadio pršut: 'Odlučio sam podijeliti s onima u istoj situaciji'
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije