Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za Rio

Domagoj Duvnjak: Bili smo užasni...

Duvnjak
Goran Stanzl/PIXSELL
09.04.2016.
u 09:15

Utakmica s Norveškom vjerojatno će odlučivati o tome hoćemo li u Brazil.

Rukometaši Hrvatske izgubili su prvu utakmicu na kvalifikacijskom turniru u Herningu za odlazak na olimpijske igre u Rio. Bolji je bio domaćin, Danska čiji su rukometaši pobijedili sa 28:24. Nekako je slična utakmica bila prije dvije godine u polufinalu Europskog prvenstva kada smo na kraju izgubili sa dva razlike. Domaćin je i tada, kao i sinoć, stalno vodio, a mi smo stizali, stizali, ali nismo stigli.

Dobro, nije još ništa izgubljeno. Ionako smo i prije turnira znali da ćemo u nedjelju protiv Norveške odlučivati tko će ići na Igre u Brazil.

- Igrali smo promjenjivo – počeo je izbornik Željko Babić.

Doista, igrali smo kao što se mjenja vrijeme ovdje u Danskoj. Čas je sunčano, čas pada kiša, čas puše vjetar.

Promašeni ziceri

- Nije to bila Hrvatska na nivou, nije to bila naša izvedba na najvišoj razini. Obranom 6-0 promijenili smo ritam, Danci su se tu malo zbunili pa smo sa minus šest došli na zaostatak od samo pogotka razlike. I umjesto da izjednačimo mi imamo dvaput probijanje, promašimo sedmerac – istaknuo je Babić.

U prvom poluvremenu imali smo dosta pogođenih stativa i vratnica (Duvnjak, Čupić, Buntić, Cinmdrić), ali i promašenih zicera (Pavlović). U obrani je pak naš najbolji čovjek bio Ivan Stevanović. U prvih pola sata imao je osam obrana i to nisu ni najmanje bili neki lagani šutevi.

Željko Babić nažalost nije imao previše rotacija u vanjskoj liniji zbog ozlijeda Sliškovića i Karačića.

Još je i Kopljaru loše krenulo u napadu, ali i obrani.

Obrana Danaca bila je takva da Marko nije uspio uputiti niti jedan šut pa je brzo bio zamjenjen Buntićem koji je u igri jedan na jedan bio prilično uspješan (tri pogotka za dvadesetak minuta), ali je na kraju sve ‘zeznuo’ nepotrebnim šutevima i probijanjima.

- Široko su nas napadali i mi se nismo kvalitetno branili. Uza sve Hansen je jako dobro razigrao cijelu momčad, ponajviše Sondergaarda – istaknuo je Marko Kopljar, kapetan reprezentacije.

Domagoj Duvnjak je kazao:

- Drugo poluvrijeme bilo je užasno. Primili smo 17 pogodaka, šest više nego u prvom. Promašili smo četiri sedmerca, ali i oni su puno toga promašili. Jednostavno nismo bili na razini zadataka – istaknuo je igrač Kiela.

Željko Babić se već okreće Bahreinu koji je jučer izgubio od Norveške sa 29:35.

Danas s Bahreinom

- Odmarat ćemo glavne igrače. Mislim da će brzina Cindrića, Pavlovića i Karačića biti dovoljna da upišemo laganu pobjedu. E, da smo barem kao Danci imali deset dana priprema za ovaj turnir. Nažalost imali smo samo tri – zaključio je naš izbornik.

Sa Bahreinom igramo danas u 18 sati.

>>Hrvatska porazom od Danske otvorila kvalifikacije za OI

Komentara 7

SA
santos008
10:51 09.04.2016.

Uzas je i fina rijec ,kako ste igrali

NO
nog0metas
13:03 09.04.2016.

nisam znao da je jučer Karačić "bio ozlijeđen", a danas će"njegova brzina odlučiti"..... ☺ ..... ??

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
05:55 10.04.2016.

Domagoj Duvnjak: Bili smo domoljubni i lijepi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije