Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar

"Domaća dica barem neće klubu ostaviti 40 milijuna kuna duga"

Ive Ivanov
VL
01.10.2010.
u 11:35

Gradski rival pušta svog najboljeg igrača dobije li zauzvrat Marina Šarliju, a nakon vojske stranaca, publika u Višnjiku napokon će moći navijati za svoje.

Košarkaški klub Zadar opet bi mogao postati najbolji. U gradu. Nije puno, ali bolje išta...

Jedan je to od komentara zadarskih navijača nakon informacije da će najbolji igrač Borika Puntamike Ive Ivanov prijeći u Zadar te da je to dopustila i uprava Borika, uz uvjet da njima dođe Marino Šarlija. Sarkastična primjedba da će Zadar biti barem najbolji u svome gradu podgrijana je, dakako, sumnjom u dosege zadarskoga sastava u kojem ove sezone nema zvučnih imena.

Greer uzeo novac i otišao

Najzvučnijeg i najskupljeg, Dominikanca Greera, odnedavno nema, točnije, otkako su mu isplaćene dvije plaće nakon raskida ugovora koji je uslijedio baš poslije poraza Zadra od Borika.

Upravo je tada Ive Ivanov, centar Borika Puntamike, Greeru i društvu radio što je htio i činjenica je da je tom, ali i drugim predstavama u Boriku i Zaboku posljednjih godina, zaslužio priliku u matičnom klubu. Jednu je sezonu, nakon završetka juniorskog staža, i bio u Zadru, no nakon toga se dokazivao kao jedan od najboljih igrača A-1 lige. Dolaskom 200 centimetara visokog Ivanova Zadar će udovoljiti barem jednoj želji trenera Danijela Jusupa koji je tražio dva pojačanja – pod košem i u organizaciji igre.

S obzirom na to da su iz kluba objavili kako nemaju novca, ispunjavanje 50 posto trenerovih zahtjeva i nije tako loše.

No, na poziciji razigravača Zadar ostaje samo na Jakovu Vladoviću. Marko Car više je šuter, ali i on će, baš kao i Batur, kako se nada trener Jusup, pomoći u organizaciji igre. Još dva zadarska mladića, Olivari i Marčinković, ali i iskusni Perinčić, bit će niska krila, a pod koševima će, uz jedinog pravog "teškaša" Bilana, biti i Amerikanac Brown, Golemac i Dundović te, kada potpiše, i Ive Ivanov.

Predviđaju sudbinu Splita

I to bi bilo to! Za veće dosege vjerojatno malo, ali s obzirom na sve – očekivano.

Kako će to primiti zadarski navijači još je neizvjesno. Naime, osim onih koji su uvijek gladni rezultata, a koji misle da će Zadar biti najslabija hrvatska momčad u NLB ligi i prognoziraju mu sudbinu Splita, pa čak i Šibenika, dosta je i onih koji u sadašnjem sastavu ne vide ništa loše.

Riječi "zadarska dica" najčešća su asocijacija kod tih, nazovimo ih optimističnih, na spomen momčadi u kojoj će biti čak osam ili devet Zadrana. Prava vojska stranaca ionako Zadru nije donijela toliko željenu i obećavanu Euroligu, a iza njih je ostao i dug od gotovo 40 milijuna kuna...

Ključne riječi

Komentara 1

AR
archaeopteryx
10:07 02.10.2010.

Prava vojska stranaca ionako Zadru nije donijela toliko željenu i obećavanu Euroligu, a iza njih je ostao i dug od gotovo 40 milijuna kuna...mislim da je dovoljno pročitati zadnju rečenicu.ne znam kako to uprava kluba ne vidi, bolje gurati svoj podmladak nego kupovati neka polovna sranja, to isto vrijedi i za cibonu.po meni nije grijeh idućih 5 sezona biti prosječan, bolje da se riješi dug, afirmiraju domaći klinci, isto tako oko klub(ov)a dovesti stručnjake, al one prave, ljubitelje košarke,poput novosela....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije