Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEGETA CROATIA OPEN

Dolgopolov: Očekujte svašta od mene na terenu, ali i izvan njega

'23.07.2013., Umag - Svecano otvorenje Umag Tenis Academy na kojem su prisustvovali i tenisaci Alexandr Dolgopolov, Andreas Seppi i Richard Gasquet. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
24.07.2013.
u 09:00

Turnir u Umagu je zaista jedinstven, moj trener Piatti (bivši Ljubičićev trener, nap. a.) nije pretjerao kad mi ga je preporučio, poručuje Ukrajinac.

Tamo gdje je rođena Istarska rivijera, na teniskim terenima u Katoru kraj Umaga, iznikla je Umaška teniska akademija. Prostire se na 50.000 četvornih metara, raspolaže s 26 teniskih terena (25 zemljanih i jedan od umjetne trave), na kojima može igrati i do 240 tenisača dnevno.

Fognini u velikoj formi

– Akademija ima i dva natkrivena terena, a iduće godine planiramo gradnju još dva – kazao je na predstavljanju Akademije njezin direktor Alen Greblo.

Dugoročni cilj Akademije je da dobije polaznike, djecu i mladež od sedam do 18 godina, koji bi tu boravili cijele godine. Naši klinci, dakle, ne bi više morali ići na Floridu, nego bi i u Umagu imali sve što je potrebno za teniski razvoj. Svečanom predstavljanju Akademije bile su nazočne i zvijezde umaškog ATP turnira Richard Gasquet, Aleksandr Dolgopolov i Andreas Seppi.

Posebno je kooperativan Ukrajinac Dolgopolov.

– On nam doista izlazi ususret gdje god stigne, ništa mu nije teško. Kao da je izmišljen za umaški turnir, a moglo bi vrijediti i obrnuto. Dolgopolov se nigdje ne osjeća tako dobro kao u Umagu – rekao je direktor turnira Vanja Božičković.  

– Bez obzira na nekoliko otkaza zbog ozljeda, što se može dogoditi svakom turniru, Umag je ove godine možda i jači nego prošle godine. Tu je još puno jako dobrih igrača kao što je Gasquet, koji je član Top 10 svjetskog tenisa, ili Fognini, koji je uoči Umaga osvojio dva turnira u nizu. Od mene se i ove godine može očekivati svašta, kako na terenu tako i izvan njega – pomalo šaleći se najavio je Dolgopolov. Gasquet nije igrao od Wimbledona (poraz u trećem kolu od Tomića), pa je željan mečeva.  

Užitak uz more

– Turnir u Umagu je zaista jedinstven, moj trener Piatti (bivši Ljubičićev trener, nap. a.) nije pretjerao kad mi ga je preporučio. Svi su jako gostoljubivi, ambijent je odličan, igrati tako blizu mora bit će pravi užitak. Kao prvi nositelj, na neki sam način i favorit, no neće biti lako jer je tu još nekoliko igrača koji mogu do naslova – kazao je Francuz, napomenuvši da mu je glavni cilj u nastavku karijere osvajanje Grand Slama.

>> Gledatelji, oprez: snima vas Gael Monfils!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije