Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi u strahu

Dokvalifikacije bi mogle donijeti Španjolce, Engleze, Portugalce...

Hrvatska Španjolska (1)
Goran Stanzl/Pixsell
24.03.2013.
u 10:32

Štoviše, Španjolci strahuju i od ispadanja jer najlošija drugoplasirana momčad kvalifikacija ne ide ni u dodatne kvalifikacije

Iako kvalifikacije za SP 2014. u Brazilu još nisu ni blizu kraja, kalkulacije su već počele. Hrvatska se trenutačno nalazi na drugoj poziciji, iako ima isti broj bodova kao i Belgija. Stoga će izravni dvoboj tih dviju reprezentacija biti od krucijalne važnosti. Drugo mjesto u skupini na kraju bi vjerojatno donijelo dokvalifikacije, a kako sada stvari stoje, one bi mogle biti iznimno teške. Naime, puno velikih reprezentacija moglo bi se naći u njima. Prije svega, aktualni prvaci Španjolci. Oni se trenutačno nalaze na drugoj poziciji skupine I, imaju dva boda manje od vodeće Francuske, a u utorak moraju na teško gostovanje u Pariz. Štoviše, Španjolci strahuju i od ispadanja jer najlošija drugoplasirana momčad kvalifikacija ne ide ni u dodatne kvalifikacije. A zasad su uz Izrael i Švedsku upravo oni najlošiji.

Osim njih, u dokvalifikacije bi mogla i Engleska, drugoplasirana momčad skupine H. Oni su u sličnoj situaciji kao i 'furija', drugi su u skupini, a u utorak gostuju kod vodeće Crne Gore.

Cristiano Ronaldo i društvo u posljednje vrijeme navikli su svoje navijače da put na velika natjecanja traže preko dodatnih kvalifikacija. Slično je i sada, iako je Portugal još uvijek treći, ali ima isti broj bodova kao i drugoplasirani Izrael.

>>>Promjene u sastavu: Za Wales Lovren i trojica braniča?

Komentara 13

VL
????
12:45 24.03.2013.

@SajamTastine: možemo mi igrati 0:0 s Belgijom, međutim kad se igra SP onda se ne gleda međusobni omjer nego gol-razlika gdje su za sada Belgijanci u prednosti. Dakle naši ne samo da trebaju pobijeđivati nego da bi eventualni kiks neutraliziralii trebali bi nekoga nakantati s 5:0 recimo. Belgijanci su pobijedili i Makedonce i Srbe u gostima, a mislim da su to bile jedin e 2 potencijalne mine za njih. Imaju još Škote u gostima, no oni izgledaju dosta slabo. Na kraju je ova grupa puno lakša nego izgleda a to je i nevolja jer Belgijancima nitko ne može uzeti bod, tako da je svaka tekma nama da moramo dobiti.

VL
????
12:45 24.03.2013.

Što se doigravanja tiče, uopće ne mora biti nositelja, to još nije odlučeno. Bude li u doigravanju "velikih" reprezentacija od kojih neke imaju loš, a neke dobar koeficijent, moglo bi se dogoditi da ne bude nositelja, kako bi se povećale šanse da se ne sretnu recimo Engleska i Španjolska. Međutim budu li "velike" reprezentacije imale koeficijent da bi bili nositelji i bili izvučeni protiv "malih" reprezentacija, budi bez brige da će FIFA-ina mafija to tako i napraviti. Možda čak bude kriterij i bodovi koji su osvojeni u samo ovim kvalifikacijama, bude li to "velikima" odgovaralo. Kaj misliš zašto nisu odmah pošteno rekli kako će izgledati doigravanje? Samo se zna tko će ući u njih, ali ne i procedura izvlačenja parova. Sve će FIFA-ina i UEFA-ina mafija namjestiti, budete vidjeli.

US
usput
12:41 24.03.2013.

uzdaj se use i u svoje kljuse. ostavimo se mi tih glupih kombinacija i napravimo posao kako treba. netrebamo se mi nikoga bojati,belgijanci nam dolaze,treba to nakantati i ne dozvoliti si neki kiks sa otocanima,izvuci bod u Beogradu i nema problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije