Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKAZ: KRIVI SU AUSTRALCI

Dokumenti kažu: Đoković je imao koronu u prosincu, Australci su mu rekli da može doći

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia
SUSANA VERA/REUTERS
08.01.2022.
u 09:50

Sada kad postoje jasni dokazi da su australske vlasti doslovno Đokoviću potvrdile da može doći u državu bez ikakvih problema, nameće se pitanje zašto je Novak u srijedu u pravom dramatičnom raspletu završio u pritvornom izoliranom hotelu nedaleko od smještaja kojeg je rezervirao

Dokumenti Australskog federalnog suda su izašli u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu, a oni ukazuju na to da se pri dolasku na Australian Open Novak Đoković pri zahtjevu za dobivanje vize oslonio na činjenicu da je 16. prosinca imao pozitivan nalaz na koronavirus, dakle na činjenicu da je virus prebolio nedavno. 

 

 

Isti dokumenti na koje su se pozvali Đokovićevi odvjetnici otkrivaju da je Ministarstvo unutarnjih poslova Australije potvrdilo da je Đoković zadovoljio kriterije za ulazak u državu bez karantene i bez ikakvih popratnih mjera, prenosi Guardian.

Sada kad postoje jasni dokazi da su australske vlasti doslovno Đokoviću potvrdile da može doći u državu bez ikakvih problema, nameće se pitanje zašto je Novak u srijedu u pravom dramatičnom raspletu završio u pritvornom izoliranom hotelu nedaleko od smještaja kojeg je rezervirao. 

Također, šef medicinskog odjela Australskog teniskog saveza Đokoviću je 30. prosinca izdao dozvolu za nastup na Australian Openu ustvrdivši kako je "njegovo medicinsko izuzeće potpuno legitimno", a bitno je naglasiti da je taj princip funkcionirao i za prethodne turnire, kao što je i ATP turnir u australskom Adelaideu koji je trenutno u tijeku.

Službeno sudsko saslušanje je na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak, točno u ponoć po hrvatskom vremenu.
 

 

Komentara 87

Avatar Svirus
Svirus
10:12 08.01.2022.

Razlog je fašizam. Molim.

ZP
Zabranjen pristup
10:39 08.01.2022.

Posto je to slozena drzava a ne balkan,stvarno se nadam da ce netko odgovarati za ovaj slucaj i dati ostavku na visokim funkcijama.

ST
stomiovotreba
10:29 08.01.2022.

Prvo, u Australiji svaki dan registriraju 60-70 tisuca nocih slucajeva Omikrona, pa je testiranje na ulazu u zemlju besmisleno. Drugo, Djokovic je prebolio koronu (vakcina je imitacija prave bolesti) i ima snazan imunitet. Trece, glupost je organizirati turnir ako nisi siguran da ce No. 1 ucestvovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije