Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijete rata

Đoković pričao o ratu: 'Vidio sam dva rata. Vidio sam patnju svoje obitelji i siromaštvo svoje zemlje'

Beograd: Novak Đoković obratio se medijima nakon treninga na terenima Teniskog centra Novak na Dorćolu
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
15.05.2023.
u 21:45

"Nažalost, rat u Ukrajini je spor i svakim danom sve razorniji. Razoreni su gradovi, prekinuti životi, a ima i štete koja se ne vidi, a trajat će dugo", rekao je Novak Đoković o trenutnom stanju na istoku Europe

U razgovoru s talijanskim medijima Novak Đoković dotaknuo se rata u Ukrajini rekavši da zna što takvo nasilje predstavlja i da u njemu nema pobjednika, obzirom da je i sam bio dijete za vrijeme rata. "Jedino što mogu reći, kao dijete rata, je ovo: Nitko ne pobjeđuje u ratu! Rat je najružnija stvar u životu, najgori čovjekov izum, najgora ideja u povijesti", rekao je Đoković.

"Vidio sam dva rata, civilni u Jugoslaviji i NATO bombardiranje. Vidio sam patnju svoje obitelji, siromaštvo svoje zemlje. Rat je nešto puno veće od nas. Samo se molite Bogu da ga sutra prekine", kazao se pa se usredotočio na rat u Ukrajini.

"Nažalost, rat u Ukrajini je spor i svakim danom sve razorniji. Razoreni su gradovi, prekinuti životi, a ima i štete koja se ne vidi, a trajat će dugo. Čitao sam članak o posljedicama ratnih trauma. One utječu na zdravlje, posebno na probavu", govori Đoković.

"Imao sam problema s mikrobiomom, karijera mi je krenula uzlaznom putanjom tek kad sam saznao da sam intolerantan na gluten i mliječne proizvode, a to je možda povezano s ratom", dodao je.

Na kraju je posebno istaknuo kako ne može podržati niti jedan rat jer u njemu stradavaju bližnji i voljene osobe. "Najgora stvar je gubitak voljene osobe koji ostavlja prazninu u svakoj obitelji. Zato nikad ne mogu podržati rat ", zaključio je najbolji tenisač svijeta.

VIDEO: Nevjerojatna pobjeda KK Dinamo nad Zadrom: Pogledajte trenutak kad je pala ključna trica

Komentara 35

LL
lijepa_li si
23:35 15.05.2023.

đoka ne kaki, hrvatska je razorena, bih je opustošena. ubile ih velikosrpska politika, četnici i zločinačka jna. bombardiranje bg je posljedica, zakašnjela! zna to đoka, znaju to njegovi sunarodnjaci, znaju slovenci, hrvati, bošnjaci, albanci.

DU
Deleted user
23:05 15.05.2023.

tenisac đokovic je vidio brutalnu agresiju srbije i cg na Hrvatsku i BiH...ali ono sto je vidio ne zeli i ne moze izreci ...

CR
crnikruh
23:43 15.05.2023.

Geđi đoki bi trebalo zabraniti ulazak u Hrvatsku jer je jedan od onih koji vrijeđaju žrtvu hrvatskog naroda koji su počinili srbi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije