Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sydney

Đoković predvodio Srbiju do naslova u ATP kupu

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
12.01.2020.
u 15:17

Španjolci su za odlučujuću igru parova napravili promjenu i umornog Nadala zamijenili Felicianom Lopezom, dok je Đoković udružio snage s Viktorom Troickim

Novak Đoković odveo je reprezentaciju Srbije do trijumfa na prvom izdanju ATP kupa, momčadskom natjecanju 24 najbolje teniske nacije koje je u nedjelju završeno u Ken Rosewall Areni u Sydneyju, gdje su srpski tenisači u finalu s 2-1 bili bolji od reprezentacije Španjolske predvođene Rafaelom Nadalom. 

Aktualni pobjednici Davisova kupa su bolje započeli finalno nadmetanje zahvaljujući odličnoj igri Roberta Bautiste Aguta koji je u prvom pojedinačnom meču svladao Dušana Lajovića sa 7-5, 6-1.

Novak Đoković
1/6

Tada je na scenu stupio Novak Đoković. Prvo je u svom 55. dvoboju protiv Rafaela Nadala došao do 29. pobjede svladavši trenutačno prvog tenisača svijeta sa 6-2, 7-6 (4) i time izjednačio ukupan rezultat finala na 1-1.

Španjolci su za odlučujuću igru parova napravili promjenu i umornog Nadala zamijenili Felicianom Lopezom, dok je Đoković udružio snage s Viktorom Troickim. Lopez i Pablo Carreno-Busta su bolje počeli odlučujući meč i poveli s 3-1, da bi uslijedio odlučujući niz srbijanskog para u kojem su Đoković i Troicki osvojili sedam gemova, osvojili prvi set sa 6-3 i poveli 2-0 u drugom.

Španjolci su imali jednu priliku za povratak, 'break-loptu' za izjednačenje na 3-3, ali su ostali bez realizacije. Kod 5-4 Đoković je bez izgubljenog poena osvojio servis za ukupnu pobjedu.

SRBIJA - ŠPANJOLSKA 2-1

Roberto Bautista Agut (Špa) - Dušan Lajović (Srb) 7-5, 6-1

Novak Đoković (Srb) - Rafael Nadal (Špa) 6-2, 7-6 (4)

Novak Đoković / Viktor Troicki (Srb) - Pablo Carreno-Busta / Feliciano Lopez 6-3, 6-4

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati 

Komentara 8

TN
tamo.netko
15:50 12.01.2020.

Čestitke...

NE
nenadsunic
16:45 12.01.2020.

Bravo. Cestitke Srbima.

DU
Deleted user
15:59 12.01.2020.

Cestitam na zasluzenoj pobjedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije