Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE NEMA DILEME
Povratak na članak

Đoković na ćirilici potvrdio odlazak na Tokio: Igranje za Srbiju mi je posebna radost!

Zasad ima samo brončanu medalju iz Pekinga 2008. godine, a u Tokiju će biti prvi favorit za zlato.

Komentari 21

DM
drazen.muhvic
08:23 16.07.2021.

A na kojem pismu je to trebao objaviti? Na kineskom? Egipatskim hijeroglifima? To vam je kao da za nekog našeg sportaša napišete kako je na društvenoj mreži nešto objavio na latinici...

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
08:54 16.07.2021.

U Republici Srbiji koristi se i ćirilica i latinica. Dnevne novine izlaze i na ćirilici i na latinici. List Politika je tradicionalno na ćirilici. Internetske stranice srbijanskih medija odnosno njihov sadržaj su uglavnom na latinici. Latinica je tradicionalna u Vojvodini uz prisustvo ćirilice, ostali dijelovi Republike Srbije su često na oba pisma. Kako je ćirilica i dio srbijanske kulture i kulturne stečevine, ne treba to nekome van Srbije biti problem. Teško je što ćirilica koja je bila povijesno pismo u Dalmaciji, Bosni i Hercegovini uglavnom danas politički potisnuta iako je crkvena korespodencija u tim krajevima preko 300 godina bila isključivo na ćirilici. Nisam taj koji stavlja ćirilicu ispred latinice, to nije hrvatska kultura. Ali trpati ćirilicu u zaborav, iako je to i hrvatsko pismo, je društveni protuhrvatski kulturocid. Slično miniranju spomenika Nikoli Tesli. Naprosto slijepi ultranacionalizam predvođen teškim primitivcima koji ne poznaju niti vjeru niti kulturu vlastitog hrvatskog naroda.

VL
Avatar Napiši mi usne tvoje
Napiši mi usne tvoje
18:22 18.07.2021.

Tastatura mu takva...Crnogorcu podmetnuli takvu tipkovnicu....

VL
Avatar Tata1208
Tata1208
13:58 16.07.2021.

Pa kak bi drugo i mogel pisati? Em je to jedino pismo koje zna, em ga samo na tom pismu i mogu pratiti izvjesni novinarčine "hr" portala. A nije dugo ni trajala moja pretpostavka da "tu" budemo ubrzo čitali na tom pismu. I evo, ostvarilo se. Naravno, sve to uz plaću u Hrvatskim kunama.

VL
DU
Deleted user
08:34 16.07.2021.

Gledati ovog idiota ba VL svaki dan je prava gadost.

VL
Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:43 16.07.2021.

Zar mu nisu rekli da će tamo biti anti-doping kontrola ??

VL
PO
portugisac
08:42 16.07.2021.

Koja strana se raduje igranju za Srbiju. Oćeva Crnogorska ili majčina Hrvatska.

VL
PS
popevke sAm slagal
08:53 16.07.2021.

Ako voli sve na području bivše Jugoslavije, kako stalno tvrdi, onda je trebao objaviti na latinici. Obzirom da nije Srbin već je Crnogorac po ocu i Hrvat po majci i porez plaća u Monte Carlu, mora se malo dodvoriti Srbima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.