Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatna priča

Došla na dogovoreni susret s Đokovićem i ostala zarobljena u Americi

Novak i Jelena Đoković
Foto: gtres/Gtres/PIXSELL
1/5
22.04.2020.
u 18:01

Znao je koliko sam se žrtvovala godinama, ali bio je kaos i ja razumijem da mu prioritet nisu bili navijači. Brzo je otišao. Slala sam mu nakon toga poruke, ali nisam dobila odgovor. To me teško pogodilo i dva dana sam plakala bez prestanka, kaže Argentinka

Naslušali smo se već priča o tome što su sve pojedini obožavatelji ili obožavateljice spremni učiniti da bi upoznali svojeg idola, ali slučaj Argentinke Silvine Funes nadmašuje mnoge od njih. Ona ima 31 godinu i profesorica je engleskog jezika u jednoj privatnoj školi u rodnom gradu Berazateguiju (južno od Buines Airesu). Obožava Novaka Đokovića, pa je i predsjednica Novakova fan-kluba u Argentini. Godinama je maštala da sretne i upozna najboljeg tenisača svijeta, pa je ove godine to odlučila i učiniti, ali doba koronavirusa učinilo je svoje, pa se oko mlade Argentinke isplela gotovo filmska storija koju prati i donosi argentinski list La Nacion.

Silvini je koronavirus zagorčao život još u Argentini, od početka godine nije primila niti jednu plaću, ali unatoč tome odlučila je da je 2020. godina ona u kojoj će ispuniti svoju životnu želju i sresti se s Novakom Đokovićem. Potrošila je svu svoju ušteđevinu, kupila zrakoplovnu kartu i 27. veljače otputovala u SAD, a krajnja joj je destinacija bila u Indian Wellsu, gdje se trebao održati i poznati teniski događaj kojemu mnogi tepaju da je "peti Grad Slam turnir". U početku je sve išlo kao podmazano, Argentinka je odsjela kod svoje prijateljice Mirjane iz Srbije koja živi u Los Angelesu i čekala...

Đoković ju je, kaže, osvojio kad je 2008. u finalu Australian Opena pobijedio Jo-Wilfrieda Tsongu.

- Federer tenisu pristupa kao poslu, a Đoković je toj igri dao novu dimenziju - objasnila je.

Otad je koristila svaku mogućnost da iskaže svoje oduševljenje srpskim tenisačem. Njezine naloge na društvenim mrežama prate desetine tisuća ljudi, a 25. travnja proglasila je Nole Fan danom, a Đoković joj je uvijek odgovarao pozdravima.

I došla je u Indian Wells na dogovoren susret s Novakom, ali potom je sve krenulo po zlu. Turnir je otkazan, a Đoković je brže-bolje odlučio otputovati iz SAD-a. U toj žurbi nije očito našao vremena za Silvinu...

- Znao je koliko sam se žrtvovala godinama, ali bio je kaos i ja razumijem da mu prioritet nisu bili navijači. Brzo je otišao. Slala sam mu nakon toga poruke, ali niti na jednu nisam dobila odgovor. To me teško pogodilo i dva dana sam plakala bez prestanka - kaže Argentinka.

No, za nju je noćna mora tek počela. Uslijedila je zabrana putovanja, ona se željela vratiti u Argentinu, ali to nije više nije bilo moguće redovnim linijama.

- Jedina kompanija kojoj je argentinska vlada dopustila da leti u SAD za kartu traži 529 USD, a ja nemam dopušten limit na svojoj kartici za toliki iznos. Ne mogu platiti ni kasnije jer nemam novca, moji roditelji su godinama nezaposleni. Argentinsko veleposlanstvo nije mi ponudilo nikakvo rješenje. Popunila sam obrazac prije tri tjedna i nisam dobila odgovor - zdvaja Novakova obožavateljica.

Ostala je kod prijateljice kod koje je prema prvotnom planu trebala odsjesti samo za vrijeme turnira. No, zna da to nije dugoročno rješenje.

- Praktično sam zarobljena, bez novca, bez ikakve sigurnosti, praktično bez nade. Prijateljica razumije moju situaciju, iako je Vlada Srbije, primjerice, već vratila svoje državljane u svoju zemlju. Osjećam se loše jer prijateljica troši novac na mene, a ja ne znam hoću li joj ikada moći vratiti. Kad više neće moći ovako, morat ću otići u prihvatilište, nema mi druge - nije skrivala svoj očaj Silvina.

>>> Pogledajte finale humanitarnog turnira na Šalati

Ključne riječi

Komentara 8

EX
Exar89
19:16 22.04.2020.

Ova dakle putuje usred globalne pandemije, ali Novak je kriv. Okej...

DU
dugi
19:00 22.04.2020.

I gdje je tu sad Djokoviceva krivnja? Zatyo jer je odmah otisao, znajuci da ce amerikanci zatvoriti granice i letove? Zasto ova zena nije uzela prvi avion i otisla kuci? I sad ceka da Djokovic poduzme nesto. Daj molimvas. Pa kakav je to naslov a i clanak? Samo da popunite prostor u tyom zutilu? Zar vam nije neugodno?

TR
Travno221
00:12 23.04.2020.

Ne treba kriviti previše Đokovića, ali on bi morao znati da je mnogima idol i da njegove riječi mnogi uzimaju doslovce. Očito joj je obećao da će se sresti, ne bi ona izlazila u javnost na ovaj način tek tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije