Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Roland Garrosa

Đoković ide kompletirati veliku zbirku

Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
05.06.2016.
u 13:29

– Andy je jedan od najposvećenijih igrača na Touru, želi stalno napredovati, što također želim i ja.

Tko god pobijedi u današnjem muškom finalu Roland Garrosa (15 sati), bit će mu to prvi trofej na ovom turniru. Novak Đoković ima priliku osvojiti 12. Grand Slam naslov i kompletirati svoju Grand Slam zbirku osvajanjem jedinog trofeja koji mu nedostaje, dok će Andy Murray pokušati osvojiti treći Grand Slam turnir u karijeri.

– Finale Roland Garrosa od velike je važnosti i za mene i za Novaka. On pokušava kompletirati sva četiri najveća turnira, a ja također pokušavam osvojiti svoj prvi Roland Garros. Ni on ni ja ne znamo koliko ćemo još prilika imati za to, Federer se prilično namučio dok je osvojio trofej ovdje. Ni Novak još nije uspio u tome. Imali smo neke bitke u finalima ostalih Grand Slam turnira i na drugim podlogama. Uvjeren sam da će i u nedjelju biti isto – kaže Murray.

On i Đoković su zapravo vršnjaci, obojici je 29 godina. Murray je tek tjedan dana stariji. I poznaju se još od malih nogu, što je spomenuo i Đoković.

– Andy je jedan od najposvećenijih igrača na Touru, želi stalno napredovati, što također želim i ja. Gledajući povijest našeg rivalstva, još od prvog trenutka kad smo se sreli s 11 godina, znao sam da ćemo se boriti za najveće trofeje u ovom sportu. Lijepo je da je naše rivalstvo evoluiralo tijekom godina i ne mislim da je neka posebna prednost na mojoj strani. Kad budemo izašli na teren, mentalno ću možda ja biti u maloj prednosti, ali on igra u sjajnoj formi – napomenuo je Đoković, kojemu se pruža prilika da uđe u povijest kao tek osmi igrač koji je osvojio sva četiri najveća turnira (nakon Lavera, Budgea, Emersona, Perryja, Agassija, Federera i Nadala).

Đoković priznaje da pritisak postoji, ali pokušava ga smanjiti.

– Pritisak je golem, očekivanja još veća. Ne samo moja nego i ljudi koji me prate i podržavaju. Toga sam svjestan, ali ne želim o tome razmišljati i govoriti jer će onda pritisak biti još veći – zaključuje Đoković, koji u Parizu igra 20. Grand Slam finale. I Murray je na jubilarcu, on igra deseti finale.

Što se statistike tiče, spomenimo još da u međusobnim dvobojima Novak vodi s 23-10, ali je nešto manje uvjerljiv u finalima, 9-7. U Grand Slam finalima s Andyjem vodi s 4-2. Na zemlji je Đoković uspješniji s omjerom 3-1, a dobio je i njihov jedini meč u Roland Garrosu, lani u polufinalu, u pet setova. 

>>Konjuh predala polufinale turnira u Bolu

Komentara 17

IV
Ivke15
14:43 05.06.2016.

Ajde Nole sad je pravi cas da podignes i taj trofej.Velika velicina od covjeka.

Avatar shimano
shimano
18:36 05.06.2016.

Drage komšije (susjedi), nadam se da ste videli kako "Hrvat" Novak Djoković, iz sveg srca peva srpsku himnu.

DU
Deleted user
15:00 05.06.2016.

Ajmoooo Nole zajedno do naslova RG-a! Uz tebe smo! SRETNOOOOO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije