Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVACI ENGLESKE

Dok Liverpool luduje, Pep Guardiola pokazao kakav je gospodin u porazu

Liverpool fans outside Anfield
Foto: Peter Byrne/Press Association/PIXSELL
1/7
26.06.2020.
u 09:31

"Prošle sezone su ostali trunku kratki, a ove su otišli do kraja. Liverpool je odigrao fantastičnu sezonu i zasluženo su prvaci. Mi moramo izvući pouke kako bi sljedeće sezone bili bolji", kazao je Guardiola.

 Unatoč apelima da se suzdrže od proslave u velikim skupinama zbog epidemije koronavirusa, tisuće navijača Liverpoola okupilo se noćas ispred stadiona Anfield da bi proslavili naslov prvaka Engleske koji su čekali 30 godina. Mnogi su došli s maskama na licu, glasno se pjevalo, a nebo je pocrvenilo od brojnih baklji. 

 Blizu je bila i policija, ali nije pokušavala rastjerati okupljene navijače. Čak je i zamjenik zapovjednika Merseyside policije pohvalio je ponašanje većine navijača. 

 Dan ranije, u srijedu, Liverpool je na Anfieldu u 31. kolu Premier lige pobijedio Crystal Palace s 4-0. To je značilo da im trebaju još dva boda da bi osigurali naslov prvaka Engleske, ili da u četvrtak Manchester City kiksa u gostima kod Chelsea. Chelsea je svladao Manchester City sa 2-1 i Liverpool je sedam kola prije kraja osigurao svoj 19. naslov engleskog prvaka, a prvi nakon 30 godina čekanja. 

Emocije su preplavile trenera Liverpoola Jurgena Kloppa: "Ovo je nevjerojatno, teško je naći prave riječi da bi se opisalo kako se osjećam. Nikad nisam mislio da ću se ovako osjećati, ovo je više negoli što sam mogao zamisliti ili sanjati. Biti prvak s Liverpoolom je nešto nevjerojatno, ogroman uspjeh mojih igrača, a za mene veliki užitak što ih mogu trenirati". 

Liverpoolu je čestitao i Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, njihova najvećeg rivala u zadnje dvije sezone. "Prošle sezone su ostali trunku kratki, a ove su otišli do kraja. Liverpool je odigrao fantastičnu sezonu i zasluženo su prvaci. Mi moramo izvući pouke kako bi sljedeće sezone bili bolji", kazao je Guardiola.

Posljednji naslov Liverpool je osvojio u sezoni 1989-90. pod trenerskom palicom svoje igračke legende Kennyja Dalglisha.

"Klopp je odradio fantastičan posao, u ekipi vlada pravi momčadski duh, svatko igra za svakoga, svi daju sto posto. Ako nemate pravu atmosferu u svlačionici nikad nećete ništa osvojiti, a Liverpool to sada ima", istaknuo je 69-godišnji Dalglish.

 Većinski vlasnik Liverpoola John W. Henry istaknuo da je ovo bila sezona koja će se dugo pamtiti i dodao: "Liverpool je ovu lijepu igru učinio još ljepšom".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije