Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. svibnja

Dogovoren najveći meč u povijesti boksa: Mayweather protiv 'Pac-mana'!

Floyd Mayweather
Foto: Mark Robinson/News Syndication/PIXSELL
16.01.2015.
u 13:16

Ovaj meč je poseban po vrijednosti koja će vrlo vjerojatno nadmašiti sve dosadašnje, po partnerstvu dviju golemih američkih TV kuća HBO i Showtime, kao i po broju gledatelja za koji se tvrdi da će biti najveći ikada

Gotovo je! Potvrđeno je! Napokon je dogovoren vjerojatno najveći meč u povijesti boksačkog profesionalnog sporta. Višestruki svjetski prvak, a trenutačno aktualni u dvije promocije Floyd Mayweather jr. te njegov najveći boksački pandan Manny Pacquiao 2. svibnja odmjerit će snage, piše Fightsite.

Iako sam Mayweather još uvijek nije službeno ništa potvrdio, vijest je donio veliki Guardian koji u javnost ne bi izlazio s informacijom da ona nije sto posto provjerena. On je sve potvrdio sa Samom Whatsonom, čovjekom bliskim Mayweatherovu timu.

Ovaj meč je poseban po vrijednosti koja će vrlo vjerojatno nadmašiti sve dosadašnje, po partnerstvu dviju golemih američkih TV kuća HBO i Showtime, kao i po broju gledatelja za koji se tvrdi da će biti najveći ikada.

Filipinac je svoj potpis na ugovor stavio već prije nekoliko dana, a zatim je uslijedio pritisak na Mayweathera koji se i dalje nećkao unatoč tome što je "Pac-man" pristao na sve uvjete. Oni su podrazumijevali mjesto i vrijeme održavanja meča, dopinšku kontrolu, podjelu plijena (navodno 60:40) te partnerstvo dviju velikih TV kuća.

Sportska javnost žali jer se ovaj mitski dvoboj nije dogodio kada su oba boksača bila na svom "primeu", odnosno prije nekoliko godina. No, bolje ikada nego nikada. Mayweather je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri i trenutačno ima 47-0. Drži titule svjetskog prvaka po WBA i WBC verzijama, a u zadnja dva dvoboja bio je bolji od Argentinca Marcosa Maidane.

Pacquiao je jedini boksač u povijesti koji je držao svjetske titule u osam različitih težinskih kategorija, a ukupno je osvojio čak 10 titula. Trenutačno drži WBO pojas i ukupni profesionalni score mu se zaustavio na 57 pobjeda i pet poraza. Posljednji poraz doživio je 2012. kada ga je nokautirao Juan Manuel Marquez.

>> Bellator dobio novu seksi ring-djevojku, je li bolja od prethodnice?

Komentara 3

SA
SI aka SI
13:58 16.01.2015.

ambiciozno je konstatirati da je ovo najveći meč u povijesti sporta, jer teško da nešto može premašiti klasike poput Ali-Fraizer ili Tysonovih mečeva u njegovom primeu. S druge strane, u doba PPV- ovo će biti sigurno medijski i komercijalno najjači meč. Naša publika opet nažalost uopće nije svjesna atraktivnosti, kvalitete i važnosti ovog meča, pošto na hrvatskim televizijama jedino možemo gledati supertešku kategoriju i dosadne obrane naslova od strane braće Kličko. Ovakvih mečeva u nižim kategorijama ima svake godine, jedino što je ovaj najeksponiraniji i najišćekivaniji, jer se Mayweather i Pacman nisu godinama mogli dogovoriti za kilažu na kojoj će se naći i što je još važnije, koja agencija će promovirati meč i koja televizijska kuća će ubati prihod od tv-prava (što je šteta, jer obojica su bili bolji prije 3-4 godine)

MR
mrsicrobert
20:20 17.01.2015.

Don King je odavno u penziji !!! I "Naj Veci Mec u Povijesti" tesko da ce ikad itko moc napraviti jel on ih je vec napravio. A novi Don King tesko ce se roditi ... hahahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije