Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI ATP NASLOV U KARIJERI

Dodig: Želim završiti godinu među 50 najboljih na svijetu

Ivan Dodig (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/10
06.02.2011.
u 17:59

Ivan Dodig osvojio je Zagreb Indoors pobijedivši u finalu Nijemca Berrera sa 6:3, 6:4.

Zagreb ima novog pobjednika! Nakon Ivana Ljubičića (2006.) i Marina Čilića (2009. i 2010.), Ivan Dodig treći je Hrvat s krunom PBZ Zagreb Indoorsa. "Tesla je izmislio struju, a Međugorje tenis" bio je jedan od brojnih transparenata na tribinama Ledene, a među gotovo 4000 gledatelja bilo je i dosta onih koji su na finale stigli autobusima upravo iz mjesta Gospina ukazanja. I pomogli Ivanu na putu do najvećeg uspjeha karijere.

Dodig: Moj najsretniji dan

Nijemac Michael Berrer lani je u finalu izgubio od Čilića, u nedjelju od njegova najboljeg prijatelja i sumještanina (6:3, 6:4). 

Ivanov jutarnji trening s Goranom Ivaniševićem pokazao se punim pogotkom. 

– Ovo je moj najsretniji dan jer sam osvojio domaći turnir odakle je sve krenulo prije dvije godine kad sam s pozivnicom stigao do četvrtfinala. Na početku tjedna teško sam mogao zamisliti da ću osvojiti naslov, no znao sam da mogu svakog pobijediti ako dam svoj maksimum – govorio je nakon pobjede Dodig, koji je dva puta morao osvajati pobjednički poen; francuski sudac Cedric Mourier dosudio je umjesto asa aut na drugu meč-loptu našeg tenisača, koji je već bacio reket na tribine. Sve je još potrajalo nekoliko poena, no pobjeda nije došla u pitanje.

– Da se ovo dogodilo dvije godine ranije, ne bi sve završilo mirno. Vjerojatno bih dobro zatresao sudački stolac, no u tenisu sam od tada puno naučio, znam se nositi s emocijama – priznao je deseti Hrvat u Open eri (od 1968. godine) koji je osvojio ATP naslov. Uoči Zagreba bio je 84. na ATP ljestvici, od ponedjeljka je plasiran oko 60. pozicije. 

Ući među 50 najboljih

– Glavni mi je cilj ostati u 2011. među sto tenisača svijeta, a drugi je završiti među 50 najboljih. Kako sam krenuo, mislim da će to biti vrlo skoro – zadovoljno će Dodig.

– Odigrao sam najlošiji meč ovog tjedna, no moram priznati da je Dodig igrao na visokoj razini, servirao kao njegov mentor Goran Ivanišević. Ovo mi je drugi finale, više neću dolaziti u Zagreb. Ha, ha, samo sam se šalio, i sljedeće sam godine tu, moram jednom osvojiti turnir – rekao je Berrer.

Ključne riječi

Komentara 11

MR
MrEro
18:07 06.02.2011.

Ivane svaka cast!!

MI
Miro123
19:58 06.02.2011.

Opet ERCEGOVAC.Bravo care.Nema nas gdje nedođemo Samo pravo, samo desno.

EU
EuroAzija
18:21 06.02.2011.

IVANE DIVEEEEEEE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije