Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVAT SE BORI ZA NASLOV!

Dodig: Za finale će me pripremiti Ivanišević

dodig, ljubičić, zagreb indoors (1)
Sanji Strukić/PIXSELL
05.02.2011.
u 20:12

Ivan Dodig plasirao se u finale Zagreb Indoorsa pobjedom nad Španjolcem Garcia-Lopezom 4:6, 7:6, 6:4.

Tradicija se nastavlja! Finale PBZ-a Zagreb Indoorsa ni šesti put neće ostati bez domaćih igrača. Ivan Dodig četvrti je Hrvat u finalu turnira nakon Ivana Ljubičića, Marina Čilića i Marija Ančića. Izborio je to Dodig kroz trosatni teniski triler u Ledenoj dvorani protiv Gullerma Garcije-Lopeza – 4:6, 7:6(5), 6:4. Ivan je gubio set i 4:2 u drugom setu, u tie-breaku bio dva poena od poraza (5:4), na kraju našao snage za najveći rezultat karijere.

– Najteže je bilo u drugom setu kod 4:3 za njega i 40:15 za njegov servis. Kad sam to uspio izvući, imao sam se pravo nadati uspjehu. Borio sam se cijeli meč. Rekao sam prije polufinala da ću, ako treba, za pobjedu na terenu provesti i tri sata na terenu. Tako je i bilo. Išao sam u završnici do krajnjih granica, imao sam i grčeve, no nisam htio odustati. Na kraju se isplatilo – u dahu je nakon pobjede govorio presretni Dodig.

U jednom se trenutku u drugom setu u lovu na skraćenu loptu bacio na mreži. I dobro ogulio kožu.

– Odrao sam cijeli kuk, no nema veze. Za finale će biti sve u redu. Imam još snage i želje za taj posljednji korak – uvjerava Dodig, kojemu je, što se suparnika tiče, ispunjena želja.

Finalni suparnik u nedjelju u 16 sati bit će mu Nijemac Michael Berrer. On je u polufinalu bio bolji od sunarodnjaka Floriana Mayera – 6:1, 6:4. Berrer je lani u finalu izgubio od Čilića, sad ima priliku osvojiti naslov protiv još jednog Međugorčanina.

– Igrali smo jednom na travi, pobijedio sam ga prije dvije godine (kvalifikacije turnira u Halleu, nap. a.). Naravno da smo i on i ja danas bolji igrači, no mislim da mi njegova igra više odgovara od Mayerove. Koliki je problem to što je ljevoruk? Bit ću spreman, uoči finalnog meča trenirat ću s Goranom, koji je također ljevoruk pa će mi to biti odlična priprema – najavljuje Dodig.

Ključne riječi

Komentara 5

XY
xyxyxy
20:38 05.02.2011.

Nije on slučajno jedini uzeo set Đokoviću na Australian Openu.

Avatar flame
flame
21:17 05.02.2011.

Dodig me ugodno iznenadio. Ima odličan servis, dobar volej i forhand, meku ruku, a izgleda da je \"kliknulo\" i u glavi. Po prikazanoj igri ulazi uskoro u top 50.

KA
kajinx
22:50 05.02.2011.

U Međugorju se događaju čuda. Gdje u svijetu postoje dva vrhuska tenis igrača rođena 100 metara jedan od drugoga !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije