Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB INDOORS

Dodig: Volio bih četvrtfinale sa Ančićem

05.02.2009.
u 18:20

Bio sam opušten već nakon pobjede nad Andrejevim i to je glavni razlog što sam dobio i Gulbisa, kazao je hrvatski tenisač Ivan Dodig nakon pobjede nad Latvijcem Ernestom Gulbisom (7:6 (3), 6:4) i plasmana u četvrtfinale ATP turnira u Zagrebu.

- Bio sam miran, pogotovo kod servisa gdje sam meksimalno koristio svoje vrijeme. Ne znam je li to njega toliko smetalo, ali činilo mi se da je bio jako nervozan. Igrao sam jednako dobro kao i protiv Andrejeva, s tom razlikom da sam sada po prvi puta osjetio i središnji teren. Kao i Veić, i ja sam drugom pobjedom pokazao da sve priče o puštanju i namještanju nemaju smisla - kazao je 23-godišnjak iz Međugorja, koji je prvi susjed Marinu Čiliću.

- Marin je prije dvije godine također u 1. kolu dobio Andrejeva, a ja sam sada otišao i korak dalje. Bar sam u nečemu bolji od njega. Drago mi je i zbog obitelji, svaki dan idu u crkvu i na brdo Ukazanja, to su učinili i danas i pomoglo je - rekao je 425. igrač svijeta, kojemu je plasman u četvrtfinale Zagreba najveći uspjeh u karijeri.

Do ovoga je tjedna imao samo jednu pobjedu na ATP Touru, a do nje je stigao preko Gulbisa koji je čak 380 pozicija bolje plasiran.

- Svi koji me poznaju sada me ne mogu prepoznati jer sam veliki emotivac, a ovdje sam tako smiren. Treniram u Njemačkoj gdje mi je i baza, a s novim trenerom posebno radim na psihološkoj spremnosti i mirnoći u igri. Ove dvije pobjede u Zagrebu svjedoče da smo uradili dobar posao - rekao je. U četvrtfinalu će Dodig igrati protiv boljega iz dvoboja Marija Ančića i Rusa Teimuraza Gabašvilija.

- Više bih volio igrati sa Ančićem jer mislim da bi mi dvoboj sa Marijem jako pomogao u karijeri - ustvrdio je skromni Međugorac Dodig.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije