Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHALLENGER OSTRAVA

Dodig u drugom kolu, ispao Ančić

Ivan Dodig
Goran Stanzl | Pixsell
27.04.2010.
u 15:19

Hrvatski tenisač Ivan Dodig, ovoga tjedna 186. igrač na ATP ljestvici, s lakoćom se kvalificirao u 2. kolo ATP Challengera u češkoj Ostravi.

Na turniru koji se igra na zemljanoj podlozi u češkoj Ostravi, uz nagradni fond od 42.500 eura, Dodig je postavljen za 8. nositelja, a u 1. kolu pobijedio je Belgijca Yannicka Mertensa 6-1, 6-2 nakon samo 61 minute igre.

Bio je to njihov prvi dvoboj, a Mertens na ATP ljestvici drži 217. mjesto. Protiv Dodiga je izborio dvije break-lopte u meču, obje u drugom setu, ali je ostao bez realizacije. Dodig je pak u četiri od sedam prilika za break bio učinkovit. Suparnik u 2. kolu bit će mu Španjolac Adrian Menendez-Macerias, 191. tenisač svijeta, s kojim 25-godišnji Dodig još nikada nije odmjerio snage.

Podsjećamo, Antonio Veić (225. na ATP ljestvici) pobijedio je na istom turniru u ponedjeljak Austrijanca Philippa Oswalda (234. igrač svijeta) sa 6-3, 7-5 u meču koji je trajao jedan sat i 34 minute.

Ančić izgubio dobiven meč 

Hrvatski tenisač Mario Ančić propustio je iz ruku već dobiveni meč u 1. kolu ATP Challengera u češkoj Ostravi protiv domaćeg predstavnika Ive Minara, te je na kraju poražen sa 4-6, 6-4, 7-5...

Naime, imao je Ančić prednost od 4-0 i 5-1 u trećem, odlučujućem setu, uz dva breaka viška, ali je na kraju izgubio šest gemova u nizu, a time ujedno i meč.

Minar je 343. igrač svijeta protiv kojeg se Ančić do ovog meča ogledao dva puta i oba je puta pobijedio. Ali, splitski tenisač u svom pokušaju povratka na terene nakon preboljene mononukleoze i posljedica iste ima velikih oscilacija u igri u svakom meču, što je ponovo pokazao ovog puta.

Ančić je osim propuštene prednosti u trećem setu imao i 3-1 prednost u drugoj dionici, ali svoj servis nije uspio zadržati. Gubio je čak šest puta u meču svoj početni udarac, jednom u prvom, dva puta u drugom i čak tri puta u trećem setu.

Turnir u Ostravi igra se na zemljanoj podlozi uz nagradni fond od 42.500 eura, a Ančić, 422. igrač svijeta, je za nastup dobio pozivnicu organizatora.

Podsjećamo, u Ostravi osim Ančića nastupaju još dvojica hrvatskih predstavnika, Ivan Dodig i Antonio Veić, koji su uspješno prošli prepreke u 1. kolu.

ATP Challenger Ostrava, 1. kolo:

Minar – Ančić 4-6, 6-4, 7-5
Dodig (8) – Mertens 6-1, 6-2

Ključne riječi

Komentara 1

PL
plavicvjetic
13:32 28.04.2010.

Situacija je bila još povolnija za Ančića. U 3. setu je vodio 5-0 i u šestom gemu je vodio 40-0 na suparnikovom servisu. Ipak je izgubio 7-5. Katastrofa! Pitam se: vi novinari uopće pratite Live Scoring na web stranicama ATP-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije