Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP TURNIR U BARCELONI

Dodig pobijedio Soderlinga, najveća pobjeda karijere!

dodig (1)
Pixsell
20.04.2011.
u 20:04

Međugorčanin je stigao do najvećeg 'skalpa' karijere i pobjede protiv petog tenisača svijeta

Iznenađenje dana na ATP turniru u Barceloni! Hrvatski reprezentativac Ivan Dodig svladao je u drugom kolu petog tenisača svijeta i lanjskog finalista turnira, Šveđanina Robina Soderlinga s uvjerljivih 6:2, 6:4 za 80 minuta igre.

Dvostruki finalist Roland Garrosa (2009. i 2010.) koji je ove godine osvojio tri turnira čak je pet puta gubio servis protiv našeg igrača, posljednji put u devetom gemu drugog seta nakon čega je Dodig uspio servirati za pobjedu i prolaz u treće kolo.

Bio je to ujedno i pravi uzvrat hrvatskog tenisača (tijekom meča ubacio devet asova, Soderling nijedan) za nedavni poraz na turniru u Miamiju gdje je izgubio od Šveđanina nakon što je ispustio prednost od 4:1 u trećem setu. Bio je to prvi ovosezonski Soderlingov nastup na zemljanoj podlozi nakon što je u ožujku imao problema s ozljedom koljena.

Dodigu je, pak, ovo prva pobjeda protiv igrača iz svjetskog TOP-a 10, i to u petom pokušaju. Za ulazak u četvrtfinale Dodig će igrati protiv 15. nositelja, Kanađanina crnogorskog podrijetla Miloša Raonića, 28. igrača svijeta, koji je ove godine igrao finala na turnirima u Memphisu i San Joseu i u velikom je uzletu prema vrhu. Bit će to njihov prvi međusobni susret. (

Komentara 5

DD
DDUVNJAK
20:55 20.04.2011.

Hrvatski reprezentativac Ivan Dodig svladao je u 2. kolu petog tenisača svijeta, Šveđanina Robina Soderlinga s uvjerljivih 6:2, 6:4 za 80 minuta igre. ------------------------------------- Prste sebi Perecijanci on je Hercegovac!

PR
prosinecki
20:55 20.04.2011.

Zasto senzacija.Ivan igra odlicno a i Sved nije nepobjedivi bauk.

Avatar CROCLEUNA
CROCLEUNA
22:04 20.04.2011.

Bravo, Ivane! A ti Duvnjak - oladi, svega ti. Nećeš valjda i sam dijeliti Hrvate po mjestu rođenja?..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije