Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obojica Međugoraca prošla prve prepreke

Dodig: Imam sjajnu priliku za povijesni uspjeh

Ivan Dodig
Reuters
31.08.2010.
u 17:02

I Marin Čilić i Ivan Dodig uspješno su krenuli na US Openu.

Prvi hrvatski reket, uz određene probleme u prvom setu (gubio 5:2), izbacio je Ukrajinca Ilju Marčenka (7:5, 6:3, 6:1), dok je Dodigu Čileanac Fernando Gonzalez predao kod 6:7 (2), 6:1, 1:0.

– Osjećam se i igram dobro iako je prošlo 15 dana od mog posljednjeg meča. Kada sam pronašao pravi način igre, nije bilo problema – rekao je Marin.

Idući mu je suparnik mladi Japanac Kei Nishikori.

– Dečko igra dobro i mnogo obećava, no sve će ovisiti o meni – zaključuje Čilić.

Ivan Dodig kratko je komentirao svoj put do uspjeha protiv Gonzaleza:

– U početku je sve bilo normalno, nije se činilo da će predati meč. Ja sam servirao odlično i držao svoje servise, a tie-break sam izgubio jer je on pogodio nekoliko izvrsnih lopti, no u svemu je bilo i dvojbenih sudačkih odluka. Na početku drugog seta osjetio sam da ne trči kao na početku meča i da se sve teže kreće – objašnjava Međugorac koji uvjerava da spreman dočekuje nastavak turnira:

– Iako mi je ovo, uključujući i kvalifikacije, bio četvrti meč na turniru, nisam umoran – kaže Ivan koji se ove godine kvalificirao na tri Grand Slama (Australian Open, Wimbledon i US Open) i na sva tri prošao prvo kolo! Na putu do prvog prolaza u treće kolo stoji Nizozemac De Bakker, 48. na ATP listi.

– S njim se definitivno može igrati, igrali smo prije otprilike godinu i pol, dobio sam u tri seta. Taj je meč za mene dobra prilika da prvi put uđem u 3. kolo Grand Slama – najavljuje Dodig.

Federer je sa 6:1, 6:4, 6:2 svladao Argentinca Dabula, uz jedan sjajan poen iza leđa kroz noge. Obje su naše tenisačice izgubile: Baltacha (VB) – Martić 6:2, 6:2; Peer (Izr) – Kostanić Tošić 6:4, 7:5.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije