Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Dodig i Polašek u finalu protiv branitelja naslova

Nitto ATP Finals - Day Seven - The O2 Arena
John Walton/PA Images/PIXSELL
19.02.2021.
u 12:23

Ivan Dodig će pokušati osvojiti svoj drugi Grand Slam naslov u konkurenciji muških parova nakon što je 2015. s Brazilcem Marcelom Melom trijumfirao na Roland Garrosu

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i slovački tenisač Filip Polašek u svom će prvom zajedničkom finalu na Grand Slam turnirima za pobjednički trofej Australian Opena igrati protiv branitelja naslova Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Peti nositelji Ram i Salisbury su u petak u polufinalu svladali britansko-brazilski par Jamie Murray - Bruno Soares sa 6:4, 7:6 (2) te se tako u finalu pridružili Dodigu i Polašeku koji su dan prije bili bolji od hrvatske kombinacije Nikola Mektić - Mate Pavić s 4:6, 6:4, 6:3.

Finalni dvoboj muških parova na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 5 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Ivan Dodig će pokušati osvojiti svoj drugi Grand Slam naslov u konkurenciji muških parova nakon što je 2015. s Brazilcem Marcelom Melom trijumfirao na Roland Garrosu, dok će Polašek tražiti put prema svom prvom Grand Slam trofeju.

Ram i Salisbury mogu postati prvim parom nakon legendarnih američkih blizanaca Boba i Mikea Bryana (2009. - 2011.) koji će obraniti naslov na Australian Openu, što bi obojici bio drugi trofej u karijeri na Grand Slam turnirima u konkurenciji muških parova.

U ovim sastavima su do sada dvaput odmjerili snage i svaki par ima jednu pobjedu. Na turniru Masters 1000 serije u Parizu 2019. slavili su Dodig i Polašek, a Ram i Salisbury su im uzvratili nekoliko tjedana poslije na ATP Finalu u Londonu, gdje su ih svladali u grupnoj fazi.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije