Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIK SLAVICA

Dobra je strana besparice što mi klinci prije dobijemo priliku

Nik Slavica
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
13.05.2015.
u 15:06

- Nikov otac bio mi je suigrač, i on je imao impresivne tjelesne predispozicije, vidi se genetski kod - kaže Aco Petrović

Za finalnog turnira juniorskog prvenstva Cibona je prezentirala novi eksponat s proizvodne trake talenata. MVP turnira zove se Nik Slavica, 18 mu je godina i krilo je visoko 203 cm.

– Nikov otac je moj suigrač iz Šibenke Nenad Slavica. On je krajem 70-ih bio moderno krilo impresivnih fizikalija. Tata je tada imao tijelo poput tamnoputih igrača i u tom smislu u jugoslavenskoj ligi bio je avangarda – kazao nam je Cibonin predsjednik Aco Petrović koji ovako vidi projekciju Nikova talenta:

– Tijelo će mu biti vrhunsko, a koliko će veliki igrač biti, ovisit će o razumijevanju igre. Ako mu to sjedne, onda nema limita, ako ne, onda će biti dobar klupski igrač enormnih fizikalija. On tek sada uči košarku jer mnoge stvari do seniora nije naučio pa se s njim radi ubrzano.

A taj koji radi ubrzano jest trener prve momčadi Slaven Rimac, zajedno s pomoćnikom Golemcem.

– "Maltretirat" ćemo ga da iskoristi svoje nevjerojatne tjelesne predispozicije. On još ne zna koristiti svoju brzinu i na nama je odgovornost da ga usmjerimo i izbrusimo. Mi se nadamo da će u sljedećoj ABA ligi igrati 15-20 minuta, no svaku tu minutu morat će zaslužiti.

Derbi u Zadru

Zajedno sa Zubcem, Skoknom i Žižićem Slavica će biti jedan od četiri juniora koji će sutra u Zadru igrati i za seniore, što će im biti četvrta utakmica u pet dana.

Mlad sam, dobro sam trenirao i imam snage za igrati utakmice svaki dan – kaže mladi Šibenčanin koji se u Zagreb doselio još kao 12-godišnjak.

Za razliku od mnogih svojih vršnjaka, Nik nije upisao ni dopisnu školu, već pohađa Gornjogradsku gimnaziju.

– Uz 10 treninga tjedno školu jedva pratim i zato hvala mojim profesorima na razumijevanju. Želio sam se redovno školovati, to mi je važno, a uz igranje u Ciboni volio bih upisati i fakultet.

Tata je igrao s Draženom

A to je zacijelo nešto milozvučno za njegova oca Nenada koji ga, kaže Nik, zove gotovo svakodnevno.

– Tata mi daje savjete o starinskim fintama i čini mi se da su prije igrači bili prljaviji. S obzirom na to da je bio suigrač Dražena Petrovića, priča mi kako su to oni radili.

Finalna pobjeda protiv vršnjaka iz Cedevite (88:74) za ovog je 18-godišnjaka bila posljednja klupska juniorska utakmica.

– Sada se osjećam malo staro, sada sam seniorski igrač. Doduše, još ovo ljeto odigrat ću Europsko prvenstvo za juniore. Ako se dobro uskladimo, s obzirom na talentiranost selekcije, bit ćemo u prilici osvojiti medalju.

>>Cibona povela u poretku Kupa „Dražen Petrović“

Komentara 2

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
10:57 14.05.2015.

samo da svi ti klinci ostanu u Ciboni gdje će naučiti igrat košarku, a ne da odu u Cedevitu gdje će naučit skupljat lovu ka npr. Mazalin !!!!!

Avatar links
links
19:56 14.05.2015.

i onda zaposle Lutza da ga uči!!! svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije