Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marcelo osvaja

Dobio povišicu: Epic Broz je naš najbolje plaćeni igrač u Italiji

Marcelo Brozović
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
02.11.2018.
u 15:12

Zahvaljujući vrhunskoj formi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i sjajnim pregovaračima u svome taboru, uspio i drugi put od 2015. godine dobiti povišicu i sada njegova godišnja primanja prosječno idu i do 4,5 milijuna eura

Marcelo Brozović (25) u perspektivi mogao bi postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti pojavi li se kupac spreman isplatiti Interu odštetu od šezdeset milijuna eura.

Taj iznos, koji je nastao još početkom rujna u natezanju Intera s Brozovićevim zastupnicima Neliom Lucasom i Miroslavom Bičanićem, danas u Italiji izaziva podsmijeh i kritike na račun milanskog kluba.

Marcelo Brozović
1/5

Smatra se, naime, da je Inter olako popustio pritisku menadžera i da bi za “mali novac”, u doba kada iznosi za najbolje svjetske igrače prelaze i sto milijuna eura, mogao izgubiti svoga najboljega nogometaša.

Da, i statistika na brojnim specijaliziranim nogometnim portalima otkriva da je Marcelo Brozović najbolje ocijenjeni igrač Intera ove sezone.

Primjerice, na whoscored.com njegova je prosječna ocjena u utakmicama talijanske lige 7,35 (drugi je Mauro Icardi sa 7,31, treći Ivan Perišić sa 7,12), a na Sofascoreu njegov je prosjek sjajnih 7,5, kao i Icardijev.

A što je Marcelu Brozoviću donijelo produljenje ugovora s Interom do 2022. godine?

Status kod trenera Spallettija već je odavno stekao, kao najvažniji, ključni, nezamjenjivi igrač veznoga reda, a sada je, zahvaljujući vrhunskoj formi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i sjajnim pregovaračima u svome taboru, uspio i drugi put od 2015. godine dobiti povišicu i sada njegova godišnja primanja prosječno idu i do 4,5 milijuna eura.

Po tome je Marcelo trenutačno najbolje plaćeni hrvatski nogometaš u Italiji, ispred Ivana Perišića koji ima četiri milijuna i Marija Mandžukića koji je u Juventusu zasad na 3,5 milijuna i trenutačno je u pat-poziciji s klubom zbog produljenja ugovora i povišice. Za usporedbu, Miralem Pjanić i Paulo Dybala u Juventusu imaju godišnja primanja od 5,5 milijuna eura i naš reprezentativac s pravom smatra da pripada u tu platežnu kategoriju.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Interovi predstavnici zamolili su Marcelove zastupnike da ne daju izjave o statusu svojega štićenika, pa je samo klub ovlašten distribuirati te vrste informacija.

Neslužbeno, i Brozović i agencija koja ga zastupa trljaju ruke zbog najnovijeg raspleta događaja. Marcelo je, saznajemo okolnim putem, presretan svojom pozicijom i odnosom kluba prema njemu i već odavno ne razmišlja o odlasku, dok su se agenti izborili za fenomenalnu poziciju: za “samo” 60 milijuna eura Epic Broz može “sutra” napustiti Inter, s time da je krug kandidata za njegove usluge sada maksimalno sužen: Real, Barcelona, PSG, Manchester United, Manchester City i Chelsea.

Teško da bi netko izvan te šestorke bio spreman uložiti toliki novac...

U takvoj eventualnoj priči Marcelov tabor ne bi pristao na godišnja primanja manja od sedam milijuna eura, po čemu bi se Brozović gotovo svrstao uz bok najbolje plaćenih hrvatskih nogometaša Luke Modrića i Ivana Rakitića.

Marcelo Brozović ovih dana raste u svim kategorijama, pa je tako njegova tržišna vrijednost na Transfermarktu prvi put dosegnula čak 40 milijuna eura, po čemu je treći najvredniji hrvatski nogometaš. Međutim, baš u toj kategoriji Transfermarkt pokazuje simptome nevjerodostojnosti svrstavajući Marcela tek na 16. mjesto u poretku središnjih veznih igrača.

Tu ljestvicu predvode Srbin Milinković-Savić, Španjolac Saul Niguez i Francuz Paul Pogba procijenjeni na čak 90 milijuna eura, Toni Kroos vrijedi 80 milijuna, Verratti, Koke, Pjanić i Rakitić po 70 milijuna, Gvinejac Keita iz Liverpoola čak 65 milijuna eura...

>> Pogledajte kako se vatreni zabavljaju u slobodno vrijeme

Zvuči li pretenciozno i subjektino zaključimo li da nitko iz te skupine igrača, izuzev Rakitića i Pogbe, nema imaginaciju, trkačku moć, silinu, lucidnost Marcela Brozovića?

Po čemu bi, primjerice, Milinković-Savić iz Lazija, osim po marketingu jačem od Coca-Cole, vrijedio više od najboljega nogometaša Intera?

Potpuni nonsens ovoga poretka je i svrstavanje najboljega nogometaša svijeta Luke Modrića tek na 45. mjesto, s tržišnom vrijednošću od samo 25 milijuna eura.

Netko se u Transfermarktu ipak malo zaigrao...

>> Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih

Marcelo Brozović
1/74

Najskuplji vatreni:

Ivan Rakitić (Barcelona) 70

Ivan Perišić (Inter) 45

Marcelo Brozović (Inter) 40

Andrej Kramarić (Hoffenheim) 35

Mateo Kovačić (Chelsea) 30

Ante Rebić (Eintracht) 30

Luka Modrić (Real) 25

Šime Vrsaljko (Inter) 25

Dejan Lovren (Liverpool) 20

Pjaca (Fiorentina) i Badelj (Lazio) 15

NAPOMENA: Navedeni iznosi u desnoj koloni su u milijunima eura i skinuti su s Transfermarkta. Sljedeći iza Pjace je Domagoj Vida s vrijednošću od 12 milijuna eura...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije