Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operacija Rusija u Maxu!

Do Francuske je vodila “autocesta”, a marš na SP bit će posut trnjem

29.08.2016., Zagreb - Na terenu Hitrec Kacijan, hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi zajednicki trening uoci utakmice sa reprezentacijom Turske. Mario Mandzukic, Luka Modric, Josip Pivaric, Sime Vrsaljko, Marko Pjaca. Photo: Jurica Galoic/PI
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
06.09.2016.
u 23:47

Samo prvo mjesto jamči kartu za Rusiju, dok će osam najboljeplasiranih doprvaka skupina ići u doigravanje, a jedan drugoplasirani koji u tom krugu momčadi bude imao najmanje bodova neće dobiti priliku čak ni za baraž

Počela je utrka za Rusiju, 210 reprezentacija krenut će ili je već krenulo na put prema Mundijalu 2018., među njima i rekordne 54 momčadi u europskom dijelu ždrijeba, uključujući prvi put i Kosovo. Za razliku od kvalifikacija za Euro 2016. i “prazne autoceste” kojom su sve iole ozbiljnije reprezentacije jurnule put Francuske, cesta prema Moskvi posuta je trnjem... Naime, samo prvo mjesto jamči kartu za Rusiju, dok će osam najboljeplasiranih doprvaka skupina ići u doigravanje, a jedan drugoplasirani koji u tom krugu momčadi bude imao najmanje bodova neće dobiti priliku čak ni za baraž.

Vjera u Andrija Ševčenka

Iako je Vladimir Putin velikodušno najavio kako će za vrijeme Mundijala 2018. biti ukinute vize svim zemljama na SP-u, u Rusiji za dvije godine ipak neće svi biti dobrodošli, pogotovo ne većina momčadi iz kvalifikacijske skupine I u kojoj se nalazi i Hrvatska. Prije svih Ukrajinci, koji su s Rusijom u neslužbenom ratu.

Nakon katastrofe na Euru i tri poraza u tri utakmice bez zabijenog gola Ukrajinci se ne nadaju previše uspjehu u kvalifikacijama za SP, pogotovo ne u skupini s Hrvatskom i neugodnim Islandom i Turskom. Nakon što je stara garda rekla svoje u reprezentaciji, Konopljanka i Jarmolenko postali su prva imena A vrste čija je prava zvijezda danas izbornik! Prvi samostalan trenerski posao, nekoć jedan od najboljih svjetskih napadača, Andrij Ševčenko dobio je u reprezentaciji.

– Nakon neuspjeha na Euru teško je biti optimist, ali imamo razloga razmišljati zbog Ševčenka, ali i zbog mlade momčadi – kaže ukrajinski novinar Gleb Kornijenko.

Neuspjeh u Francuskoj Ukrajinci ne pripisuju toliko kvaliteti reprezentacije, koliko lošoj atmosferi unutar momčadi.

– Glavni razlog kraha u Francuskoj je mentalitet igrača koji su si umislili kako su puno bolji od Sj. Irske, što je nedopustivo. Momčadski duh je bio na niskoj razini, ali bilo je i taktičkih pogrešaka – kaže Kornijenko.

Iako su do sada samo jednom igrali na SP-u (2010. u Južnoj Africi), među Ukrajincima postoji sasvim opravdana bojazan kako u Rusiji, ako se plasiraju, neće naići na topao doček.

– Postoji i mogućnost da nas veliki šefovi svjetskog nogometa odluče zaustaviti na putu do SP-a. To je lako razumljivo jer reprezentacija Ukrajine u Rusiji bi bila problem – odgovorio je Kornijenko na pitanje plaši li se zakulisnih radnji.

Rusi Kosovo ne priznaju

Do prije mjesec dana slično su valjda razmišljali i Turci. Jer na popisu Rusima neomiljenih nacija donedavno su bili u vrhu. Ni Kosovo nije poželjno, zapravo ako je do Moskve, ono i ne postoji kao samostalna država s obzirom na to da ga nisu, niti će ga priznati.

Kladionice su već krenule s prognozama – uplatite li novac da će Njemačka obraniti naslov, umnožit ćete ga 6,5 puta, koeficijent na Brazil i Argentinu je osam, a na Španjolsku i Francusku devet. Hrvatska je u kategoriji potencijalnih iznenađenja s koeficijentom 50. Cijeli tekst pročitajte u sportskom tjedniku Max!•

Komentara 6

MN
Mnd7779
10:04 07.09.2016.

Ne bojim se, kvalitet će se pokazati, ne bojte se Hrvati. Mi smo Top 5 u evropi.

BU
Bubalamala
08:56 07.09.2016.

Očito je da više ne možemo dobiti jednu srednje jaku reprezentaciju. U Francuskoj smo golom Luke pobjedili Tursku, više sretno nego spretno a naša mlada ekipa senzacionalno pobijedila Španjolsku i to je to.Nemamo kvalitetnih trenera i to ne samo u nogometu već i druge momčadi pate zbog tog nedostatka !

DU
Deleted user
10:27 07.09.2016.

šteta da komšije nisu pobedile pa da užitak bude potpun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije