Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Košarka

Đorđević: Dražen me potjerao iz reprezentacije!

Nakon dokumentarnog filma "Nekoć braća", u kojemu Vlade Divac govori o prijateljstvu s Draženom Petrovićem, još jedan srpski košarkaš u medijima je progovorio o svojim dogodovštinama s košarkaškim Mozartom
31. ožujka 2011. u 13:34 27 komentara 2004 prikaza
Dražen Petrović
Foto: Arhiva VL

Aleksandar Đorđević otkrio je kako je Dražen tadašnjem izborniku košarkaške reprezentacije Jugoslavije Dušanu Ivkoviću postavio ultimatum: Ako Đorđevića ne izbaci iz reprezentacije, njega više ne mora pozivati.

- Barem ja tako mislim, a ne znam je li baš to razlog mog nepozivanja. Ali mi je Dražen potkraj sezone, u doigravanju, u lice rekao:

- Mali, zapamtit ćeš kad si igrao u reprezentaciji. Ja sam ga sočno izvrijeđao, ali nisam shvatio da zaista može odlučivati o tomu - rekao je Đorđević za beogradski Kurir.

Ipak, kada je čuo za Petrovićevu smrt, kaže da se osjećao vrlo loše i da je satima neutješnoplakao.

- Znam da sam dva sata plakao. Bez obzira na jak rivalitet s njim. Dok je bio ovdje u vojsci, izlazili smo zajedno i bili prijatelji. Imao je čak i lijepih riječi za mene. Rekao mi je da je šteta što igram u Partizanu s toliko reprezentativaca i da bih, da sam u nekom klubu kao što je Šibenka, u kojoj je on tada igrao, imao mnogo više mjesta. Imali smo jako dobar odnos i u reprezentaciji, osim tog duela koji je proizišao iz rivaliteta s njim i njegovim bratom na terenu. Tu je stalno bilo nekih čarki, udaraca, košarkaških konflikata, ali to je normalno - smatra Đorđević dodajući da je Dražen bio košarkaški fanatik i idol cijeloj generaciji kao i svojevrsna smjernica kako se postiže uspjeh.

Za Dražena kaže da je htio biti savršen, najbolji, te da je imao jezivu želju za pobjedom i strahovitu ambiciju.

- Ono što je zacrtao, to je i ostvario. Sigurno je jedan od tri najbolja igrača svih vremena s ovih prostora - zaključio je Đorđević.  

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
KONFERENCIJA BJELOVAR:„Kako transparentnost utječe na razvoj poduzetništva”
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • PREDMETNI:

    dobro je i napravio-prvi put čujem za tog đorđevića sad on je kao neki igrač

  • istvudklint:

    i jos samo nesto, zapravo, najvaznija stvar, znate li kakav je list srpski kurir?? kad bih znao koji vas list je analogan nasem kuriru, rado bih vam uporedio i sve bi vam bilo jasno! kurir je dno dna, ne djordjevic

  • neverane:

    Čisto sumnjam da se Dražen ultimativno postavio prema Đorđeviću.Pa to bi se već davno znalo.