Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP finale

Đoković svladao Nadala, čeka pobjedu Söderlinga

Novak Đoković
AFP
27.11.2009.
u 17:56

Novak Đoković obavio je svoj dio posla, a sada mora čekati ishod meča između Robina Söderlinga i Nikolaja Davidenka da sazna hoće li igrati u polufinalu ATP finala, turnira osmorice najboljih svjetskih tenisača.

Đoković je u posljednjem kolu skupine B u londonskoj O2 Areni svladao Rafaela Nadala sa 7-6(5), 6-3 i došao na omjer od dvije pobjede i jednog poraza. No, ukoliko Davidenko u večernjem meču pobijedi Söderlinga, koji je sigurno u polufinalu, srpski tenisač neće među četvoricu najboljih.

Treći tenisač svijeta je do prvoga seta došao tek nakon tie-breaka iako je prije toga dva puta oduzimao servis Španjolcu. No, Nadal se oba puta uspijevao vratiti, ali ne i nakon što je Đoković u tie-breaku poveo sa 6-2. Spasio je drugi igrač svijeta tri set-lopte, ali četvrtu nije mogao.

U drugom je setu Srbin do breaka došao u četvrtom gemu, ali ovaj put vodstvo više nije ispuštao i mirno je priveo meč kraju.

Nadal je tako ATP finale završio s tri poraza i bez osvojenog seta. Ostao je tako na 399 pobjeda na Touru u karijeri, a za jubilarnu će morati pričekati sljedeću godinu. Zanimljivo je da Nadal, počevši od poraza protiv Rogera Federera u finalu Madrida (17. svibnja), protiv igrača iz Top 10 kluba ima omjer pobjeda i poraza 1-9!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije