Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MIAMI

Đoković: Nadam se da ću u Miamiju biti dovoljno dobar

Novak Đoković
Pixsell
21.03.2013.
u 15:54

Započinje drugo kolo Masters turnira na Floridi, Novak Doković bez konkurencije. Nadal i Federer neće odigrati ATP Miami.

Nakon što je Đokovićev niz od 22 uzastopne pobjede prekinuo Argentinac Juan Martin del Potro u polufinalu Indian Wellsa, Novak će pokušati po četvrti put osvojiti titulu prvaka u Miamiju.

- Veselim se ovom turniru na kojem sam imao uspjeha. To mi daje razlog da vjerujem kako ću i ovaj put biti dovoljno dobar - kaže Đoković uoči prvog meča s Čehom Lukasom Rosolom.

Rafael Nadal odlučio se za odmor nakon osvajanja Indian Wellsa zbog ozljede koljena, a turnir neće odigrati ni Roger Federer koji je 17 puta prvak Grand Slama. Prvomu reketa svijeta olakšan je posao, ali je uvjeren da će i bez zvijezda, Nadala i Federera ovo biti odličan turnir. Tu će biti Del Potro, Murray, Ferer...

- Nije to jednostavno, lakše je reći nego učiniti, izaći na teren i zaigrati zadržavajući fokus cijelo vrijeme i boriti se za svaki bod - napomenuo je Đoković.

Nakon Indian Wellsa Novak otkriva da je gubitak koncentracije glavni krivac njegova poraza, ujedno i jedna od njegovih slabosti.

- Mislim da je to najveći izazova za svakog tenisača, na ovom nivou moraš zadržati konstantu, a to znači održati koncentraciju od prvog do posljednjeg boda. U početnim rundama obično sam apsolutni favorit što može biti opasno jer tada lošije rangirani igrači nemaju šta izgubiti. Izlazim na teren znajući da se od mene očekuje pobjeda. Zadržati koncentraciju, nezavisno od toga tko je s druge strane mreže, nije lako. Usponi i padovi dogadaju se svakome. Ja sam na Indian Wellsu izgubio neizvjestan meč koji je trajao gotovo tri sata. Ali nisam izgubio od nekog manje kvalitetnog igrača. Nekoliko bodova je presudilo, to je sport - izjavio je Đoković.

Osim sjajnog turnira, najbolji svjetski tenisač veseli se ponovno posjetiti zanimljiv Miami, za koji kaže da ima posebnu energiju, posebice South Beach koji vrvi zabavom i mladim ljudima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije