Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Đoković: Francuzi će navijati za Nadala, a za mene moja loža

'Spain\'s Rafael Nadal serves to Spain\'s David Ferrer during their semifinal tennis match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, on June 8, 2012 in Paris.     AFP PHOTO /
'THOMAS COEX'
10.06.2012.
u 08:45

Bit će to njihov 33. susret (18:14 za Nadala u pobjedama), 14. na zemlji (11:2 za Nadala). Đoković je dobio njihova tri posljednja velika finala (2011. Wimbledon i US Open, 2012. Australian Open), a Nadal posljednja dva susreta na zemlji.

Rijetko je koji Grand Slam finale imao toliku važnost kao što je ima današnji završni meč na Roland Garrosu (15 sati, HTV 2) između prvog i drugog tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića i Španjolca Rafaela Nadala. Đoković nastoji ući u krug besmrtnih i povezati četiri Grand Slam naslova u nizu, a Nadal želi osvojiti rekordni sedmi Roland Garros i jubilarni 50. pojedinačni naslov u karijeri. Bit će to njihov 33. susret (18:14 za Nadala u pobjedama), 14. na zemlji (11:2 za Nadala). Đoković je dobio njihova tri posljednja velika finala (2011. Wimbledon i US Open, 2012. Australian Open), a Nadal posljednja dva susreta na zemlji (u Monte Carlu i u Rimu ove godine).

Rafa je u karijeri osvojio 49 turnira i zaradio 49 milijuna USD, Novak 30 turnira i 37 milijuna USD. No, Đoković je i mlađi – ima 25, Nadal 26 godina. Iako je dao podulji intervju za Eurosport, Nadal je malo rekao o finalu. Tek da je pred njim veliki izazov, da ovaj finale nije kao neki drugi i da će se boriti za svaku loptu. Đoković je bio mnogo konkretniji:

– Igram svoj prvi finale na Roland Garrosu, i to s igračem koji je ovdje doživio samo jedan poraz (2009., Sőderling - op. a.). Znam kako moram igrati – najbolje; i samo u tom slučaju mogu očekivati pobjedu. Ne mogu pobjeći od činjenice da dobivam mogućnost povezati četiri Grand Slam naslova. Nedvojbeno igram najvažniji meč u životu. Preda mnom je povijesna prilika i učinit ću sve da je iskoristim, a ako u tome uspijem, trebat će to i valjano proslaviti – kazao je Đoković.

Nije mu baš drago da publika i u neutralnom dvoboju kao što je bio onaj s Federerom više podržava suparnika, ali ne želi rat s francuskim navijačima.

– Publika je takva kakva jest, a ja se usredotočujem na sebe i na svoju igru. Meni je važno da imam podršku iz svog dijela lože, a odatle me podržavaju i u dobru i u zlu – istaknuo je Novak.

Sinoptičari za nedjelju predviđaju kišovito vrijeme (gotovo cijeli dan), pa postoji realna mogućnost da se finalni meč odgodi za ponedjeljak.

Komentara 2

PR
propalismoFranjoskroz
09:40 10.06.2012.

što je odlučilo ovaj meč,vjerovatno ćemo saznati za desetak godina kad neko iz njihovih timova napiše autobiografiju

Avatar Šefket Ramadani
Šefket Ramadani
12:18 10.06.2012.

@hrabri pravo velis, na rezultatima analize njihove krvi mogao bi se steci doktorat iz hemije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije