Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP PARIZ

Đoković deklasirao Nadala, ide na Monfilsa

Novak Đoković
Reuters
14.11.2009.
u 16:17

Najbolji srpski i treći svjetski tenisač Novak Đoković briljantnom je igrom svladao Španjolca Rafaela Nadala 6-2, 6-3 u prvom polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Parizu.

Đokoviću je u ovom meču praktički sve polazilo za rukom, imao je impresivnu dominaciju s osnovne crte i gotovo uvijek potez više od Nadala – ali u pozitivnom smislu. Osvojio je Đoković čak 22 poena više od svog rivala s kojim je igrao već 20. puta u karijeri, te ga uspio pobijediti šesti puta. I svih pet prethodnih pobjeda ostvario je na tvrdoj podlozi, na kojoj ukupno ima 6-3 protiv Nadala. No, Španjolac je dobio svih 9 okršaja na zemlji, a dva puta je bio bolji i na travi.

Ključno razdoblje meča bilo je nakon rezultata 2-2 u prvom setu. Đoković je osvojio 7 gemova u nizu, odjurio na prednost 6-2, 3-0 koja je bila nedostižna za ljevorukog Španjolca koji nije imao niti jednu break loptu u meču. Đoković ih je imao tri, što mu je bilo dovoljno za – tri breaka...

Srpski tenisač izborio je svoj 27. finale u karijeri, a već deseti ove godine. Ovo mu je bila 75. pobjeda u sezoni (18 poraza), po čemu je rekorder. Đoković je ove godine osvajao naslove u Dubaiju, Beogradu, Pekingu i Baselu. No, izgubio je sva četiri dosadašnja finala na turnirima iz kategorije ATP Masters 1000 ove godine. U Miamiju ga je zaustavio Andy Murray, u Monte Carlu i Rimu Rafael Nadal, a u Cincinnatiju Roger Federer...

Ovoga puta, Đoković će za suparnika imati tenisača koji ne pripada krugu četvorice najboljih na svijetu. Drugi polufinale odigrat će Čeh Radek Štepanek i Francuz Gael Monfils.

U finalu se Đokoviću pridružio Monfils

Prošle su godine pariški gledatelji mogli uživati u pobjedi svog aduta Jo-Wilfrieda Tsonge na turniru Masters serije 1000. Ove godine će se također lako odlučiti za koga navijati. Francuz Gael Monfils i Čeh Radek Štepanek su odigrali dramatičan meč koji je trajao dva sata i 35 minuta.

Pobijedio je Monfils 6-4, 5-7, 6-4, makar je mogao daleko ranije okončati priču protiv Štepaneka. Naime, u drugom setu je francuski tenisač prvi došao do breaka, kojeg je Čeh uspio anulirati. No, Monfils je opet iskoračio u prednost, te je kod 5-4 servirao za meč. I ta prednost mu je bila malo, kao i uvodni break u trećem setu.

No, ustrajni Monfils je još jednom (u trećem setu) oduzeo početni udarac suparniku kod 4-4 nakon čega nije napravio "grešku u koracima". Taj put je pametno odigrao na svoj servis, te dobio meč koji ga je promovirao u finale.

Zanimljivo da je meč završen sa 100-100 u poenima, te da je Štepanek maestralno koristio break prilike (pet od pet). Na kraju mu nije pomoglo.

ATP Pariz, polufinale:

Monfils (15) - Štepanek (13) 6-4, 5-7, 6-4
Đoković (3) - Nadal (2) 6-2, 6-3

 

Komentara 4

BI
billynik
16:51 14.11.2009.

Kad ga je Čilić pobjedio ne sjećam se da je bio ovako bombastičan naslov \"deklasirao\"

MR
mrvecdam
01:10 15.11.2009.

ne sjecas se ti ni sto je juce bilo,a ne naslova....bravo Nole,igras najbolji tenis na svijetu

OD
odpreko
16:29 14.11.2009.

nole legendo samo dalje ove godine ces postati drugi a sledece prvi reket svjeta. car bjelog sporta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije