Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSI-INT 1:1

Div iz pregrađa bliži pobjedi u Gradskom vrtu

22.04.2009.
u 18:32

Nogometaši Osijeka i Intera odigrali su u Gradskom vrtu neodlučeno 1:1. Činilio se kao sigurna oklada, no stara mušterija prekinula je 13 godina dugu tradiciju i prvi puta od 1996. godine na Gradskom vrtu otkinula bod.

Dobri gosti
I više nego zasluženo, jer do danas “najdraži gost” Wilsonove, Div iz Zaprešića, odigrao je hrabro, bio taj koji je napadao, a bijelo-plavi poslije uvjerljivo najlošijeg izdanja ove sezone na svom terenu mogu samo zahvaliti mladom vrataru Ivanu Vargiću što nisu još gore prošli. A mogli su još kako, jer gosti su bili opasno blizu svoje prve pobjede u Osijeku.

Ovakvu igru teško može objasniti i izostanak pola momčadi, uključujući i dvojicu najiskusnijih Marina Skendera i Ivu Smoju koji su pali kao kolateralne žrtve nedjeljne bitke za Slavoniju, jer u igri bijelo-plavih nije štimalo doslovce ništa. A utakmica je bila “prva prvenstvena”. Dakle negledljiva, tvrda i uz previše pogrešaka, pogotovo njen prvi dio koji je bio isprekidan s 22 prekršaja, a poslije kojeg je na tribinama ostao samo tko je baš morao ili nije znao kako pametnije iskoristiti sunčano poslijepodne. Iako ni drugi dio nije bio Bog zna kako bolji. O “agresivnosti” obje momčadi najbolje govori, međutim, podatak da sudac Gerek nije pokazao niti jedan karton.

Zvižduk s tribina
Tribine su krenule sa zvižducima već poslije dvadesetak minuta, s kletvama koju minutu kasnije, a do kraja utakmice čak je iz očaja i Kohorta počela pljeskati gostima. A dolje na terenu čupao je kosu Tomislav Steinbruckner. Strateg bijelo-plavih u očaju je, pogotovo zbog slabokrvne igre svoga veznog reda koji najčešće nije znao što bi sa loptom, za prvom izmjenom potegao u 44. minuti (!?), a sva tri igrača je zamijenio već poslije sat vremena igre. A da je mogao vjerojatno bi promijenio i deset.

Golom već u 5. minuti najpotentniji napadač , nažalost i najveći pehist Gradskog vrta, Vedran Nikšić okrunio je svoje prve ozbiljne prvenstvene minute još od prošlog ljeta, ali je stvari na pravo mjesto sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora postavio Tomislav Šarić u 61. minuti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije