Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Zadru

Dirljive posljednje poruke klubova u kojima su mladići igrali

Nesreća u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Frane Šarić
06.05.2020.
u 14:30

Josip Bepo Kadija bio je rukometaš i igrao je za PPD Zagreb i Maksimir Pastela, a Josip B. bio je nogometaš Primorca iz Biograda. Klubovi su se dirljivim porukama oprostili od svojih nada

U ponedjeljak kasno navečer Audi u kojem su se nalazila četvorica mladića sletio je u more na Liburnskoj obali u Zadru.

U nesreći su poginula dvojica mladih sportaša vozač Josip Bepo Kadija (19) i Josip B. (16). Oni su se uspjeli spasiti iz automobila koji je potonuo u more duboko osam metara.

>> VIDEO Trenutak nesreće kada je Audi sletio u more 

Krešimir Škara (22) lakše je ozlijeđen, a za život 16-godišnjeg mladića liječnici se još bore u zadarskoj Općoj bolnici, stanje je i dalje kritično.

Josip Bepo Kadija bio je rukometaš i igrao je za PPD Zagreb i Maksimir Pastela, a Josip B. bio je nogometaš Primorca iz Biograda. Klubovi su se dirljivim porukama oprostili od svojih nada.

Rukometni klub PPD Zagreb je na službenoj stranici objavio:

S izrazitom tugom i nevjericom Rukometni klub PPD Zagreb iskrenu sućut izražava obitelji i prijateljima tragično preminulog Josipa Bepa Kadije.

Josip Bepo Kadija, rođen 25.09.2000.g., stigao je kao mlađi kadet u rukometni klub PPD Zagreb u sezoni 2015./16., iz rukometnog kluba Arbanasi, te uspješno nastupao za mlađe dobne skupine. U tom periodu je jednom bio vice-prvak i dva puta prvak na završnicama prvenstva Hrvatske za mlađe kadete i kadete. Sa svojom generacijom 2000./01., osvojio je brojne međunarodne turnire, te se uspješno natjecao u seniorskim ligama, 3. HRL - središte i 1. HRL - sjever. U sezoni 2018./19. prelazi na posudbu u rukometni klub 'Maksimir Pastela'.

Josip Bepo potječe iz deveteročlane obitelji, koja je uvijek bila nasmijana i pristupačna u svemu i pamtit ćemo ga kao dobro odgojenog, pristojnog i veselog dečka.

Dragi naš Bepo, do novih susreta na nekim novim rukometnim terenima - počivaj u miru!

I Maksimir Pastela se također oprostio od svog igrača:

S tugom u očima i boli u srcu, pišemo ove riječi... Preminuo je naš igrač, suigrač, prijatelj JOSIP BEPO KADIJA u tragičnoj nesreći.

Svaki naš član ima svoju priču i ona je protkana brojnim trenucima koje smo proveli zajedno i nikada ih nećemo zaboraviti. Zato, hvala ti što si bio sa nama, ovo premalo vremena, a sada trči nekim drugim prostranstvima

Počivao u miru

Nogometni klub Primorac iz Biograda objavio je video kako mladi Josip B. iz slobodnog udarca zabija gol:

"Momci, čeka nas prava utakmica danas, trebamo dati..." Ulazi u svlačionicu: "Oprostite što kasnim, treneru...". Kažem mu ozbiljno: "Sidi, Brko!". Izlazimo na teren, dajem kratke upute, a on će mi: "Ne bojte se, treneru, samo neka mi daju loptu".

Osmijeh dječaka, momka koji romantično igra nogomet. Zaljubljen u igru ide na zagrijavanje. Korak uvijek lagan, frizura namištena, desetka na leđima... To je Josip. Kako ga uklopiti u sustav? Jedan osmijeh ili potez na terenu obori te s nogu... Lažnjaci izluđuju mene, suigrače i protivnike.

Jutros tuga. Mučnina. Utakmica je gotova ovdje na Zemlji. Postavljamo pitanja Bogu, sebi... Gledamo u prazno. Vrte se filmovi pobjeda i poraza, lažnjaka i slobodnih udaraca. Smijeha i tuge u svlačionici, autobusu, na terenu...

Otišao je Josip, vjerujem, na ljepše mjesto, gdje će se savršeno uklopiti sa svojim osmijehom, dobrotom, ljubavlju... Mi ostajemo tu još neko vrijeme, i ti uvijek s nama, svaku sljedeću! Da se vratim na početak teksta... Slobodni udarac i bomba u rašlje kao veliki pozdrav našeg Josipa!

Vole te tvoji treneri, suigrači i cijeli HNK Primorac Biograd zauvijek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije