Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agram ima najbolje juniore

Direktorica kluba trenira druge, ali još i nastupa na 5000 metara

'kirinic1'
''
31.05.2011.
u 21:48

Nakon kadetskog i juniorskog naslova, Agram će sljedećeg vikenda teško do pobjednika Hrvatskoga kupa među seniorima

Nakon što su bili najbolji na Hrvatskom kadetskom kupu u Osijeku, atletičarke i atletičari zagrebačkog Agrama osvojili su naslov najboljeg kluba i na Hrvatskom juniorskom kupu u Zagrebu.

– Ne sjećam se da je netko ikad imao tako uvjerljivu bodovnu prednost kao mi – rekla je Ljiljana Ćulibrk, direktorica kluba, ali i još uvijek aktivna u utrkama na duge pruge.

Agram je pobijedio s ukupno 484 boda. Drugoplasirani Dinamo Zrinjevac osvojio je 378 bodova, a treća Mladost 253 boda. Agram je bio najbolji u konkurenciji juniorki s 259 bodova, dok je u konkurenciji juniora Dinamo Zrinjevac bio bolji za 38 bodova.

– Nismo osvojili puno prvih mjesta, ali smo imali puno atletičara i atletičarki među prvih pet. Imali smo širinu kakvu nisu imali ostali klubovi i to je samo dokaz da kvalitetno radimo s brojnim sportašima – istaknula je Ljiljana Ćulibrk.

Najbolja atletičarka Agrama bila je Romana Tea Kirinić. Bila je prva na 400 i 800 metara, te treća na 100 metara. Osim nje su još prva mjesta osvojili Valentina Mužarić (kugla), Juraj Kralj (3000 m zapreke i 5000 metara), Jure Josipović (3000 m), te štafeta 4x400 metara.

– Sljedeći nastup imamo 4. i 5. lipnja u Varaždinu na Hrvatskom kupu. Ne znam što možemo očekivati, no ukupnu pobjedu teško – rekla je Ćulibrk, koja će trčati na 5000 metara i na 3000 metara sa zaprekama.

No, i u seniorskoj konkurenciji Agram ima jake adute - Milana Kotura, Gorana Grdenića, Antoniju Žalac, Mateu Matošević, Mariju Gredelj i Ivonu Jerković.

Inače, na juniorskom prvenstvu Hrvatske treba istaknuti rezultate Sanjina Šimića (Dinamo Zrinjevac) koji je osvojio tri prva mjesta (dalj, troskok i 110 m prepone), Sandyja Protića (Dinamo Zrinjevac) koji je bio prvi na 800 i 1500 metara, te Darija Horvata (Ulix), prvog na 100 i 200 metara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije