Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slijede sankcije

Direktor Bostona ručnikom ometao suparnika (video)

Košarka
05.05.2010.
u 17:26

Za igračke karijere Danny Ainge (51) bio je poznat kao jedan od najomraženijih košarkaša u NBA ligi. Prgave se naravi nije riješio ni danas, kad radi kao generalni menadžer Boston Celticsa.

Ainge je pod istragom nadležne komisije NBA organizacije jer je tijekom treće četvrtine druge utakmice polufinalne serije Istočne konferencije između Clevelanda i Bostona, pod košem koji su napadali domaći košarkaši, bacio ručnik visoko u zrak da bi omeo koncentraciju izvođaču slobodnih bacanja u redovima Clevelanda, J.J. Hicksonu.

Ispad vodećeg čovjeka operative kluba iz Bostona zamijećen je dan nakon utakmice odigrane u ponedjeljak, u kojoj su Aingeovi Celticsi slavili kod Cavaliersa 104-86 izjednačivši seriju na 1:1, a otkrile su ga televizijske kamere.

Neobičan Aingeov potez dogodio se točno minutu i 53 sekunde prije kraja treće dionice susreta. U tom su trenutku gosti vodili s impresivnih 80-57. Hickson je pogodio drugo bacanje, prije kojeg je Ainge bacio ručnik.

Iz NBA organizacije izvijestili su da razmatraju mogućnost sankcija nekad vrlo dobrom košarkašu, sjajnom šuteru i strijelcu za tri poena, ali od svega ipak najpoznatijem po problematičnom ponašanju.

Od 1981. do 1995. godine igrao je Ainge u NBA ligi, od čega najdulje baš u Celticsima (1981.-1989.). Igrajući u momčadi koju je predvodio veliki Larry Bird osvojio je dva naslova prvaka (1984. i 1986. godine). Godine 1988. nastupio je na svojoj jedinoj All Star utakmici.

Jednom je centra Atlanta Hawksa Treeja Rollinsa toliko iziritirao u igri da ga je ovaj ugrizao. Godine 1997., kada je kao trener vodio Phoenix Sunse u dvoboju protiv "svojih" Celticsa, njegov ga je vlastiti igrač, Robert Horry, gađao ručnikom nakon što su se posvađali tijekom minute odmora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije