Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudar wunderkinda

Dino Špehar: Kovačić mi je prijatelj, cimer i potpora

\'13.11.2010., stadion Gradski vrt - 1. HNL, 15. kolo, NK Osijek - NK Slaven Belupo. Dino Spehar Photo: Krunoslav Petric/PIXSELL\'
Krunoslav Petric/PIXSELL
23.11.2010.
u 08:03

Špehar je ušao u uži krug petorice vršnjaka iz cijele Europe koje prati Manchester United.

Besplatne ulaznice, najavljeno sunčano vrijeme i dva najveća talenta hrvatskog nogometa na suprotnim stranama u Maksimiru dobra su pozivnica za današnji (17 sati) prvi susret četvrtfinala Hrvatskoga kupa između Dinama i Osijeka. Šesnaestogodišnji Mateo Kovačić zablistao je u subotu u debiju za Dinamo, a samo tri mjeseca stariji Dino Špehar već je polako standardni igrač Osijeka. Obojica su, dakako, debelo podcrtana u bilježnicama skauta najvećih klubova.

Prate ga čak trojica

Izaslanstvo Manchester Uniteda napustilo je u subotu Gradski vrt zadovoljno. Čak trojica Fergusonovih skauta zapisivala su svaki Špeharov pokret. Inače, drže ga na oku već dvije godine. Arhivirali su svaki dvoboj, kretnju terenom, dodir s loptom, čak i situaciju u kojoj se našao pred suparničkim vratima neovisno o tome jesu li ga suigrači uposlili, i bili su i više nego zadovoljni njegovom zrelom igrom protiv Cibalije. Neslužbeno, najmlađi strijelac u klupskoj povijesti jedan je od tek petorice mladih igrača iz čitave Europe koje veliki United prati ove jeseni.

Međutim, iako još golobrad, mladi Špehar, sin Osijekova predsjednika Roberta Špehara, nije poletio, zrelo se nosi sa zanimanjem europskih velikana.

– Iskreno, ne razmišljam o tome i ne utječe to na moju igru. Ipak, radujem se tome jer je to dokaz da sam dobro radio i motivira me da radim još više – s obje noge na zemlji stoji kapetan reprezentacije do 17 godina.

Nakon što je na utakmici s Cibalijom probio led i igrao od početka, minutaža ga očekuje i u Maksimiru gdje Osijek dolazi bez čak devetorice ozlijeđenih i "kartoniranih" igrača. Međutim, nakon pobjede u slavonskom derbiju, apetiti su porasli.

Dino je Mateu kapetan

– Nikoga se ne bojimo, odlazimo u Maksimir s velikim samopouzdanjem. Kadri smo suprotstaviti se Dinamu - ne nedostaje sportske drskosti mladom Špeharu.

Za protivnika će imati Dinamova dragulja Matea Kovačića koji je nakon tjedan dana Dini Špeharu "preoteo" epitet najmlađeg strijelca u povijesti HNL-a. Špehar mu je kapetan u reprezentaciji do 17 godina.

– Fantastičan je igrač. Cimeri smo na reprezentativnim akcijama, ali kako mi je drago igrati s njim u momčadi, tako mi je drago igrati i protiv njega. Kao i dosad, i u nastavku karijere bit ćemo jedan drugome potpora – rekao je Dino Špehar i zaključio:

– Ne, nismo se čuli i zadirkivali prije utakmice.

Komentara 1

SE
senior
08:33 23.11.2010.

Novinari pustite Špehara i Kovačića na miru. Pustite ih da se igraju i kroz igru odrastaju, pobogu pa radi se o dva dječaka, ne momka, ne čovjeka već dječaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije