Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
košarka bez granica

Dino Rađa: Mi koji smo od košarke dobili puno, trebamo joj i nešto vratiti

'RadjaPaspalj_dbr_spo_080811'
''
12.08.2011.
u 08:33

Samo jedan klinac u NBA-ovu kampu u Ljubljani.

Među 50-ak klinaca, sudionika NBA-ova ljubljanskog kampa "Košarka bez granica", našao se i jedan hrvatski 17-godišnjak. Nažalost, drugo naše mjesto ostalo je nepopunjeno jer HKS nikoga nije poslao umjesto ozlijeđenog Filipa Bundovića. S obzirom na to koliko je u druženju s bivšim NBA igračima uživao Jakov Mustapić, šteta je što neki drugi hrvatski klinac nije imao tu povlasticu. Mustapić je bio pun dojmova:

– Kad sam vidio Vladu Divca i trenera Jaya Triana trebalo mi je nekoliko sekundi da dođem k sebi. Ovdje se čak više može naučiti o životu vrhunskih košarkaša izvan terena nego tehnički napredovati, no radili smo i sjajne igračke vježbe. Imali smo čak i svojevrstan draft, treneri su si birali momčadi, a Triano mi je rekao da mu je žao što me nije dobio u svoju momčad.

Jakov je sin hrvatskog rekordera (82.70) i mediteranskog prvaka u bacanju koplja Ivana Mustapića. I dok je karakterno drugačiji (povučen je), tjelesno podsjeća na oca. Visok je 191 cm, a ima raspon ruku od 205 cm. Jakov i ostali klinci iz europskih zemalja u dvorani Tivoli svakodnevno su učili od NBA trenera (Curry, Sikma, Triano, Wolf), ali i od bivših igrača iz Hrvatske (Rađa, Bagarić, Šundov), Srbije (Divac, Tarlać, Vujanić), Crne Gore (Paspalj, Drobnjak, Čabarkapa) i Slovenije (Nachbar i Nesterović).

– Ako mogu pomoći da jedno dijete ne završi na ulici, zadovoljan sam. Jedan dan radili smo s djecom s teškoćama u razvoju i kada sam im na licima vidio taj trenutak sreće, bio sam sretan što sam tu. Pošteno je da mi koji smo od košarke dobili puno nešto i vratimo – kazao je negdašnji igrač Boston Celticsa Dino Rađa koji je iz svoga Splita u Ljubljanu došao motociklom (BMV) za pet sati.

Za Kelte je nakratko igrao i Šundov, dok je Bagarić bio tri godine član Bullsa. Bagi je trenutačno bez kluba, pa priznaje da je i Cibona još uvijek u igri.

– Pošteno su mi rekli koliko mogu dati. Cibona traži centra, a ja klub, pa je sve moguće – kazuje Bagi, s kojim su kontaktirali i ljudi iz Cedevite.

Kad smo ga fotografirali s Nesterovićem i Šundovom, ustvrdili smo da je na toj slici 20 NBA sezona.

– To vam je pet NBA mirovina – dobacio je u prolazu slovenski internacionalac Nesterović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije