Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GABELA Osijek jedanaestercima do trofeja

Dinamu nadmoć, Osječanima pehar

24.01.2009.
u 17:22

Dinamo nije uspio obraniti lanjski naslov, boljim izvođenjem 11-eraca nogometaši Osijeka osvojili su 19. Memorijalni turnir Andrije Ankovića u Gabeli. U finalu su Osječani svladali Zagrepčane s 4:3, nakon 90 minuta bilo je 0:0, pa iako su plavi u izvođenju 11-eraca poveli s 3:1, ni Sivonjić ni Tomečak nisu postigli pogodak i Osječani su sve preokrenuli i dohvatili pehar.

Igračem turnira proglašen je dinamovac Ivica Vrdoljak, najbolji je strijelac Osječanin Mile Škorić postigao je, kao i svi drugi, jedan pogodak, ali je najmlađi! Najbolji vratar je Osječanin Ivan Vargić, a Mario Mandžukić dobio je posebnu nagradu jer igrom najviše podsjeća na Andriju Ankovića...

Dinamo ovaj put igrački nije razočarao, pristup je bio dobar, međutim najveći suparnik Zagrepčanima bio je užasno, blatnjavo igralište. Imali su plavi inicijativu, da se mjerio posjed lopte, bilo bi to otprilike 70:30 za Dinamo, no bila je to jalova dominacija. Imali su Zagrepčani tek jednu pravu prigodu, nije ju iskoristio Tadić (74. minuta), a devet minuta prije kraja zbog zaleđa je Tadiću poništen pogodak, no zaleđa sigurno nije bilo.

Osječani su, pak, napravili zid u živom blatu ispred svojih vrata, teško je to bilo probiti, a nakon dvije pogreške Dinamove obrane, Vidaković (19. minuta) i Barišić (84.), bili su sami pred Butinom, no Dinamov je vratar oba puta sjajno obranio.

- Bilo je to znatno bolje nego s GOŠK-om. Dominirali smo, ali sam posjed lopet nije bio dovoljan za pobjedu iako mogu biti zadovoljan htijenjem igrača - rekao je Dinamov trener Vlak.

Zašto su dva neiskusna igrača Sivonjić i Tomečak bili posljednji izvođači jedanaesteraca?

- Tako smo se dogovorili, rekli su da su spremni - pojasnio je Vlak ipak čudnu odluku da tako bitnu ulogu preuzmu dvojica plavih novaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije