Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Dinamu je rudeška oranica bila veći suparnik od igrača Rudeša

17.12.2020.
u 14:39

– Teška je bila utakmica na ovakvom terenu. Nije moguće igrati brzo i kombinatorno, ovo je više bilo na karakter, na voljni moment i s te strane sam jako zadovoljan - rekao je Mamić

Dinamo je izborio četvrtfinale kupa, po lošem terenu ipak je bio nadmoćan i na kraju s 2:0 zasluženo slavio nad drugoligašem Rudešom. Prije susreta odana je počast preminulom stručnjaku i bivšem izborniku Ottu Bariću.

Bio je ovo drugi sudar Dinama i Rudeša u Kupu, susreli su se davnih dana, u sezoni 1992./93., plave je tada privremeno na susretu u Rudešu vodio Zorislav Srebrić i bilo je 1:0 za Dinamo uz dosta nervoze. No, u uzvratu su plavi s Ćirom Blaževićem slavili s ogromnih 13:0 (uz četiri pogotka Marija Stanića).

Rudeš čvrst u defenzivi

Zoran Mamić je malo izmiješao sastav, ali je u Rudeš poslao prilično jaku momčad, a na klupi se prvi put nakon dolaska u Dinamo našao Josip Mišić, nakon dugo vremena minutažu je dobio Marko Lešković a prvi put i mladi Petar Šaranić.

Prije ovog susreta dosta je priče bilo oko terena na stadionu Rudeša. U jako je lošem stanju, Dinamo je tražio ili zamjenu domaćinstva ili da se igra u Kranjčavićevoj, ali Rudeš na to nije pristao, odlučio je u tom svom blatu tražiti priliku za iznenađenje. I nije bilo lako u takvim uvjetima igrati normalan nogomet, zbog toga je bilo jako malo prilika u prvom dijelu susretu.

Prvi je zaprijetio domaćin, iskusni Edin Šehić izborio se za poziciju i opalio ljevicom, no nekadašnji igrač Hajduka nije uspio pogoditi vrata. Dinamo je imao priliku nakon prekida, Perić je bio blizu pogotku, ali nije uspio dovesti plave u vodstvo, da bi poslije dobar udarac Majera zaustavio vratar Bruči. U 38. minuti veliku je priliku imao Hajrović, njegov volej bio je prilično neprecizan. Šehić je još jednom zaprijetio Dinamu, ali je pogodio Lauritsena. Neopravdano je tražio je jedanaesterac i protestirao, a dobio je za nagradu žuti karton. Dinamo je bio bolji i na tako lošem terenu, sa 70 posto posjeda lopte, ali na odmor se otišlo bez pogodaka.

I u nastavku je prvi zaprijetio Rudeš, imao je dva dobra pokušaja, ali jedan je otišao preko vratiju, a drugi u naručje Livakoviću. Prijetio je i Dinamo, blizu potoku ponovno je bio Perić, pa je dvaput Majer tukao uza samu vratnicu.

Nakon sat vremena utakmice Dinamo je uspio povesti. Tolić se borio na lijevoj strani, prolazio suparnike, spoticao se i onda sjajno prebacio na drugu vratnicu gdje je bio Hajrović potpuno sam i mirno glavom poslao loptu u mrežu i tako konačno probio gusti defenzivni blok zagrebačkog drugoligaša.

Burton nije vidio ovakav teren

Rudeš se pokušao vratiti jako dobrim udarcem Andačića s 18 metara, no nije bio dovoljno precizan. Krenuli su domaćini u tim trenucima otvorenije, tražili izjednačenje, imao je priliku Kolega, ali nije dobro pucao glavom.

Posljednje minute Rudeš je odigrao s igračem manje, Mato Grgić dobio je izravni crveni karton nakon starta na Ivanušecu. Tada su plavi mogli i zatvoriti utakmicu, mladi Šaranić nije uspio zabiti, ali je odmah potom pogodio Dino Perić za konačnih 2:0 za plave.

– Teška je bila utakmica na ovakvom terenu. Nije moguće igrati brzo i kombinatorno, ovo je više bilo na karakter, na voljni moment i s te strane sam jako zadovoljan. Rekao mi je Robbie Burton da nikad u životu nije vidio ovakav teren, ali odigrao je dobro. Neki startovi bili su pregrubi, ali mislim da je zbog ovakvog terena sve to izgledalo puno opasnije. Nema ozljeda, najvažnije je da smo prošli, čekamo još zadnje ligaško kolo pa na zasluženih 15 dana odmora – kazao je nakon utakmice trener Zoran Mamić kojeg čeka još taj subotnji susret s Varaždinom (17.05 sati)

ZAGREB - Stadion ŠC Rudeš. Bez gledatelja. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb).

Rudeš: Bruči - Brajković, Pavković, Grgić, Čosić, Jergović (od 76. Andačić)- Dar. Jalinous (od 86. Đukić), Muić, Marković (od 66. Liklin), Abdurahimi (od 66. Kolega), Šehić Trener: Mario Carević.

Dinamo: Livaković - Stojanović, Lauritsen, Perić, Franjić - Burton - Hajrović (od 84. Šaranić), Tolić (od 62. Ivanušec), Majer (od 70. Lešković), Atiemwen (od 62. Oršić) - Petković (od 70. Gavranović). Trener: Zoran Mamić.

 

: 0:1 Hajrović (61., Tolić). 0:2 Perić (90+2 Oršić)

Crveni karton: Mato Grgić (89)

Gorica - Lokomotiva 3:1

Kurilovec - Osijek 0:4

Rudeš - Dinamo 0:2

Varaždin - Rijeka -:-

Zagreb - Hajduk odgođeno

GOŠK - S. Belupo odgođeno

Oriolik - Rudar Labin 21. veljače

Šibenik - Istra 1961 odgođeno

Odgođene utakmice trebale bi se igrati u drugom dijelu sezone, dopuste li to epidemiološke prilike. Četvrtfinalni susreti na rasporedu su 3. ožujka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije