Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzvratio je dr. sc. Nenad Pokos.
Povratak na članak

Dinamovom skupštinaru stigao žestok odgovor zbog statusa na račun pokojnog Cice

- Zanima me gdje ste kao vatreni dinamovac, kako ste predstavljate, bili 13.5.1990. i nekoliko godina kasnije kada su mnogi „agramerski provincijalci“ popunili grobna mjesta? - upitao je Pokos Zovka

Komentari 7

Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
16:29 10.03.2021.

Zovko je u svojoj izjavi glede "agramerskog provincijalizma" išao pomalo grubo prema jednom sentimentu koji ne razumije ili bar ne razumije u potpunosti. Naime, Cico je bio simbol lijepše strane Zagreba, Cico je bio "dobri duh Zagreba". On je uu sebi nosio sve ono dobro što Zagreb ugradi u svoje ljude od trenutka rođenja: pristojnost, vedrinu, prijateljstvo, pouzdanost, nezlopamtilo, požrtvovnost, empatičnost, toplinu, itd. Zato Zovko ne smije biti oštar prema jednom intimnom bezazlenom dubokom osjećaju svih pravih zagrepčana koji u Cici prepoznaju "svog dečka". To nije arogantni površni osjećaj nadmoći ili naivni i  priprosti agramerski provincijalizam, nego je to jedan intimni nevini osjećaj koji na dubljim razinama veže sve prave zagrepčane. Drugim riječima, to je jedna lijepa dublja stvarnost koju pravi zagrepčani prepoznaju kao "nešto svoje", kao nešto gdje su doma, gdje im je najsigurnije, najudobnije, najtoplije. Ali, da su naši mediji zbog vlasnika koji stoje iza njih poprimili jedan senzacionalistički, patetični, folkloristički, neodmjereni, srcedrapateljski, provincijslistički, balkanistički štih, e tu je Zovko u pravu. Sjetite se samo nedavnih hvalospjeva nekim ljudima koji su bili regionalne "veličine" i odmah je sve jasno.

VL
Avatar jocker-3
jocker-3
16:17 10.03.2021.

Taj Jure Zovko nije dinamovac,već Mamićevac,Mamić ga postavio u skupštinu dinama....neznam zašto nitko iz dinama nema odgovor za Zovka,ni Mamići,ni direktor Barišić kojeg bi se trebalo riješiti..

VL
GE
genex
18:01 10.03.2021.

Odmah ću reći da je Zovko pogriješio.Ovaj slučaj ima nekoliko razina.Prva je nogometna.Pok.Cico Kranjčar je nesumnjivo Dinamova legenda i dobri duh Zagreb. Mislim da zaista sada i u ovom trenutku nema nikakvog smisla uspoređivati njega sa Bobanom,Šukerom,Olićem, Modrićem, Brozovićem,Mandžukićem,Eduardom,Olmom....Naime, štoo se želi uspoređivati , svako vrijeme nosi svoje. Druga je razina politička, odnosno postala je politička, koju su pokvareni politički trolovi usmjerili na neviđenu mržnju prema Hercegovcima ili kako oni pišu hercegovncima.Tu je bilo raznih prijedloga od deportacija do likvidacija.Teški rasizam.Je li imalo elemenata agramerskog provincijalizma.Jeste.Ali to nije Zagreb, to nisu pravi purgeri.Tko to radi i potencira? Do rata, u Zagrebu su bili ozloglašeni Dalmatinci, najviše je bilo viceva o njima.Poslije rata to su postali Hercegovci. Pametnom dosta, jer je sve jasno. I na kraju, uvaženi prof.Pokos, kad već spominje grobove i kontekst u kojem ih spominje, treba navesti činjenicu da je 65% poginulih branitelja pripadnika borbenog sastava HV-a imalo herceg-bosansko porijeklo.Nije dobro da se dijelimo profesore.

VL
JM
ja-ma
16:02 10.03.2021.

Dinamovci, gasite mobitele i ne dajte se isprovocirati!

VL
PE
peronja
18:43 10.03.2021.

smeta mi to 'prepucavanje' dvojice dinamovaca. Zovko očito nema pojma o Zagrebu i što je Dinamo i Cico kao kapetan, najbolji igrač i pristojan dečko značio za Hrvate. Da Zovko pozna Zagreb, znao bi da je Ferenčica udaljena kilometar, dvaa zračne linije od Kvaternikovog trga, u ono vrijeme drugim glavnim trgom Zagreba. U ono vrijeme nije bilo bitno odkuda si, pa čak ako si hajdukovac, bili su svi zajedno. I navijači ostale 'velike četvorke' bili su u istom društvu, ali dok je između dinamovaca i zvezdaša i partizanovaca bila distanc, između dinamovaca i hajdukovca toga nije bilo. Zog toga ne dajem ni Pokosu pravo za etiketiranje, makar je dobrim dijelom u pravu.

VL
Avatar Mirobulesic
Mirobulesic
08:04 11.03.2021.

Zovko je upravu pokos piše gluposti

VL
OK
okolokere
09:40 11.03.2021.

Mudro je plivati protiv struje. Niste vi dr. Pokos jedini koji ponešto zna o Dinamu ili njegovoj prošlosti. Ima nas koji znamo i "malo" više. Ni jednom rječju g. Zovko nije uvrijedio Cicu Kranjčara a to što ste vi i oni koji vam aplaudiraju reagirali govori o tome da kad čitate ne mislite a kad mislite ne čitate. Agramerski provincijalizam nije magla već notorna istina. Čitajte doktore ako ništa drugo bar Matoša. GNK Dinamo nikad nije bio samo klub Zagreba i njegovih četvrti već prije svega hrvatski i europski klub. Recite gospodine je li Martin Bukovi s Kvatrića ili Ferenčice, jesu li Vlatko Marković, Gordan Irović ili Željko Perušić, Mladen Ramljak ili Šiljo Blašković, Josip Gucmirtl ili Denijal Pirić a da o dvojici velikana Krasnodaru Rori i Slavenu Zambati ne govorim dečki s Knežije? Kome taj agramerski provincijalizam treba? Kome on to dokazuje nedokazivo? I što ste jurnuli u zamku imputirajući dr. Zovku mržnju prema Kranjčaru kad on o njoj nije rekao ni slova? Zar vam dok čitate komentare na račun Hercegovine nije neugodno? Zar vam nije neugodno kad se sukus mišljenja koje prozivate potvrđuje u vulgarnom rasizmu agramerštine. Zagreb ipak nije Agram i ne vidjeti razliku između činjenica o tom provincijalizmu i Cice Kranjčara je znak slabog mišljenja. Bez obzira što vi mislili o bečkom Rapidu!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.