Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugovorna obveza

Dinamovi stranci u tri mjeseca moraju naučiti hrvatski jezik

Pedro Morales
Dalibor Urukalović
26.10.2010.
u 12:41

Dinamo je priopćio da se od danas uvodi ugovorna obveza da strani igrač za tri mjeseca mora naučiti hrvatski jezik.

Nakon što je Večernji list otkrio da Morales nije htio učiti hrvatski jezik te je zbog toga došlo do nesporazuma kod izvođenja jedenaesterca na utakmici s Bruggeom, klub je povukao taj potez. Dinamo bi zbog neiskorištenog kaznenog udarca Sammira mogao ostati bez europskog proljeća.

U Dinamu su ipak nešto naučili iz slučaja "pokvareni telefon" Čileanca Pedra Moralesa na utakmici s Club Bruggeom te će ubuduće svim strancima koje budu angažirali u ugovoru uglaviti posebnu stavku o učenju hrvatskoga jezika.

- Bilo bi sasvim normalno kada bi svaki stranac zaposlen u Hrvatskoj, ne samo nogometaš, učio naš jezik. Mi u Dinamu odlučili smo da ćemo od svakoga inozemnoga nogometaša kojega budemo angažirali inzistirati da u roku tri mjeseca nauči osnove hrvatskoga jezika. Ako ne ispoštuju taj zahtjev, slijedit će novčane sankcije - prenio je stav kluba Tomislav Marčinko, šef Dinamove službe za odnose s javnošću.

Nadamo se samo da najnovija mjera nije zakašnjela te da Moralesov gaf na utakmici s Belgijcima neće imati dalekosežne posljedice za Dinamo. A i Vahid Halilhodžić je valjda naučio lekciju te će sljedeći put znati preko koga šalje upute... Marčinko navodi zgodan primjer iz Francuske, gdje klubovi unaprijed isključuju mogućnost ovakvih kikseva.

- Kada je Dejan Lovren prošle zime potpisao za Lyon, odmah je dobio zadatak da se u roku od šest mjeseci nauči služiti francuskim. Neispunjavanje te obveze također podliježe novčanoj sankciji - napominje Marčinko.

Ključne riječi

Komentara 15

KR
krilnik2
18:57 26.10.2010.

Pa tko moze zaa tri mjeseca nauciti jezik, pogotovo tako tezak kao Hrvatski? Navodni tito se nikada niej oslobodio svog ruskog accenta!

KR
krilnik2
19:01 26.10.2010.

krilnik2 je napisao/la: Hrvatski? /*************/ oops! hrvatski!

OB
-obrisani-
15:52 26.10.2010.

Dinamovi stranci u tri mjeseca moraju naučiti hrvatski jezik kako bi mogli svim domoljubno hendikepiranima onako objesktivno sa strane objasniti šta znači članak 3b arbitražnog sporazuma u vezi granice i spremiti \"Prave Hrvate\" i \"Obične Hrvate\" na plovidbu Slovenaca po svome vanka prema otvorenom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije