Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJILI TURNIR

Dinamovi pioniri bolji od Barce, Chelseaja, Cityja, Sportinga...!

Dinamo
gnkdinamo.hr
10.12.2012.
u 15:13

Dinamo je zahvaljujući sjajnoj igri stigao do naslova pobjednika Lech Cupa 2012., a titula pobjednika dobiva na važnosti još i više ako uzmemo u obzir činjenicu da su iza Dinama ostali veliki klubovi poput sjajne Barcelone i Chelseaja

Dinamovi mlađi pioniri II (2001. godište) osvojili su jaki međunarodni turnir Lech Cup u poljskom Poznanju!

Dinamo je na jakom međunarodnom turniru održanom od 8. do 9. prosinca pokazao kvalitetu te ostvario sjajne rezultate protiv vršnjaka iz velikih europskih klubova. Ždrijeb Lech Cupa smjestio je na početku Dinamo u grupu B kao i Sporting, Chelsea, Galatasaray i Lech Poznan, dok su u grupu A smješteni Barcelona, Manchester City, Borussia Dortmund, PSG i Juventus.

Momčad trenera Danijela Erbežnika u grupnoj je fazi natjecanja ostvarila sljedeće rezultate: pobjedu protiv Galatasaraya 6:1, zatim protiv Chelseaja 4:3 i Lecha 3:0 te remi sa Sportingom 1:1.

Dinamo je kao prvoplasirana momčad sa 10 bodova iza sebe ostavio Chelsea i Sporting, a u nastavku natjecanja svih 10 momčadi razdijeljeno je, prema dosadašnjem uspjehu na natjecanju, u dvije skupine – Europa ligu (slabije momčadi) i Ligu prvaka (jače momčadi). Dinamo je smješten u Ligu prvaka, kao i Borussia, Chelsea, Barcelona i Manchester City. Mlađi pioniri Dinama nisu imali lak zadatak, ali i taj su dio natjecanja odradili jako dobro. Upisali su 1:1 s Borussijom Dortmund, 3:2 protiv Manchester Cityja, zatim poraz 2:3 od Barcelone, ali na kraju i bitnu pobjedu 5:2 protiv Chelseaja.

Dinamo je i ovoga puta držao vrh ljestvice s ukupno 12 bodova te je iza sebe ostavio Borussiju, Chelsea, Man. City i veliku Barcelonu. Pred U12 uzrastom Dinama tako je bila još samo utakmica finala u kojoj su dečki odmjerili snage s pratećom Borussijom. Nakon 1:1 u regularnom dijelu utakmice, uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca, a naši su dečki bili bolji uz konačni rezultat 3:1. Bilo je to veliko slavlje mlađih pionira koji su potpuno zasluženo osvojili titulu pobjednika!

Dinamo je zahvaljujući sjajnoj igri stigao do naslova pobjednika Lech Cupa 2012., a titula pobjednika dobiva na važnosti još i više ako uzmemo u obzir činjenicu da su iza Dinama ostali veliki klubovi poput sjajne Barcelone i Chelseaja.

Mlađi pioniri II: Mijatović, Marin, Julardžija, Stojanović, Krizmanić, Batistić, Vidović, Jančić, Janković, Vajagić; trener: Danijel Erbežnik, pomoćni trener: Ugo Klingor

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kajinx
15:51 10.12.2012.

Pa to je divno. Iskrene čestitke! Bravo dečki, sve najbolje u nastojećoj sjajnoj karijeri.

MA
Majur
16:25 10.12.2012.

Bravo decki....Dinamo je osudjen imati profesionalne trenere mladjih kategorija koji su sposobni prepoznati talenat i forsirati ga bez obzira na "ime" ili menadzera....kad tad taj rad donosi plodove,a ne kupovanja raznoraznih skart igraca sa strane.....domaci decki i pravi trening su jedina formula uspjeha...

DU
Deleted user
16:40 10.12.2012.

Bravo ! jos uvijek ima nade za nas nogomet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije