Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepoznali su klasu

Dinamovi klinci u izlogu, dobili su poziv na Otok! Pratit će ih bogati Englezi

Dinamo juniori
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
09.11.2016.
u 13:07

Posrijedi je liga mladih, do 23 godine, pod pokroviteljstvom engleske Premijerne lige u kojoj sudjeluje po 12 engleskih i klubova s Kontinenta

Dinamova mlada momčad u četvrtak putuje na Otok, na svoju premijeru u natjecanju Premier League International Cup. Posrijedi je liga mladih, do 23 godine, pod pokroviteljstvom engleske Premijerne lige u kojoj sudjeluje po 12 engleskih i klubova s Kontinenta.

Dinamo je dobio pozivnicu zahvaljujući prošlogodišnjem sjajnom nastupu u Ligi prvaka mladih, a prvu utakmicu plavi će igrati u petak u 18 sati protiv Swanseaja. U istoj skupini još su Chelsea i Feyenoord, s kojima će Dinamo igrati u prosincu, također na Otoku. Osim Dinama i Feyenoorda, pozivnice Premiershipa dobili su još Benfica, PSV, Sparta Prag, Villarreal, Wolfsburg, Porto, Celtic, Valencia, Athletic Bilbao i Hertha.

Dinamovi klinci tako, poput svojih seniora, nastavljaju svoj ludi jesenski ritam jer igraju zapravo na tri fronte: u Ligi prvaka mladih, Drugoj HNL i Premier League International Cupu. Naravno, između svih tih natjecanja još moraju nastupati za reprezentaciju U-19, pa trener plavih Mario Cvitanović u Engleskoj ne može računati na Soldu, Moru, Hudećeka i Lovrena, koje je izbornik Ferdo Milin pozvao na kvalifikacijski turnir za EP u Crnoj Gori. U reprezentaciji BiH je Amer Gojak, Dani Olmo je ozlijeđen, kao i sjajni centarfor Ivan Božić.

Tako će Cvitanović Swanseaju, među ostalim, suprotstaviti Miškića, Burića, Uremovića, Fintića, Ivančića, Mihaljevića, Plantaka... dečke koji su prošloga vikenda sudjelovali u pobjedi nad Šibenikom u 2. HNL, ali i jedno pojačanje iz prve momčadi – Dinu Perića.

– Naša momčad bit će mlađa od Swanseajeve, s 21-godišnjakom kao najstarijim igračem. No, veselimo se tom izazovu; zanima nas kako ćemo izgledati u odmjeravanjima s momčadima s Otoka, gdje smo mi kvalitetom, a gdje oni. Posebno će to biti intrigantno u prosincu, kada ćemo biti kompletni, nakon završetka natjecanja u grupnoj fazi Ligi prvaka – ističe trener druge momčadi Mario Cvitanović, s kojom je ove jeseni izveo razna čudesa. U 2. HNL trenutačno drži peto mjesto, sa samo tri boda zaostatka za vodećim Sesvetama, a u Ligi prvaka ima skalp Juventusa.

Inače, branitelj naslova u Premier League International Cupu je Villarreall, a sve troškove putovanja i smještaja momčadi plaća engleska Premijerna liga. Svrha ovoga natjecanja nije samo odmjeravanje Engleza s najboljim kontinentalnim sastavima nego je ono i svojevrsni izlog mladih nogometaša iz kojega će bogati engleski klubovi probrati najbolje što Europa nudi. Hvala Bogu, Dinamova škola jedno je od najatraktivnijih europskih nalazišta dragoga kamenja...

>>Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije