Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji u Beču

Dinamove nade bolje od vršnjaka iz Barcelone, Milana, Bayerna...

dinamo limaci
PIXSELL
21.05.2012.
u 17:16

Prošlog vikenda bečki je Rapid bio domaćin međunarodnog turnira za igrače rođene 2003. godine, na kojem su dosadašnjih godina pa tako i ove sudjelovale najbolje europske momčadi. Dinamovi su \"limači\" bili najbolji na dva turnira

Barcelona, Milan, Tottenham, Bayern, Rapid, Hertha, Genk, Sturm, Red Bull Salzburg, zagrebački Dinamo i drugi ponudili su najbolje što trenutačno ima Europa u toj uzrasnoj kategoriji. Organizator se potrudio i osmislio najbolji sistem odigravanja utakmica po principu da je svakoj momčadi osiguran isti broj utakmica. Igralo se istovremeno na četiri.

Šesnaest momčadi bilo je podijeljeno u četiri skupine. Nakon prvog kruga svi su išli dalje, ali su lovili pozicije za drugi krug po principu da se svaka skupina sastojala od jednog prvoplasiranog, drugoplasiranog, trećeplasiranog i četvrtoplasiranog iz prvoga kruga. Nakon drugog kruga prve dvije momčadi igrale su četvrtfinale, polufinale i finale, a one preostale išle su u razigravanja od 8-16 mjesta.

Dinamovi "zagići" pokazali su da se mogu nositi sa svima. Prvi krug remi s Viennom 1894 1:1, potom pobjede protiv Bayerna 3:0 i Red Bul Salzburga 3:0. U drugom krugu pobjede protiv Barcelone 1:0, Tottenhama 3:2 i Slavije Prag 3:0. U četvrtfinalu pobijeđen je Genk 3:0, u polufinalu Dinamo – Milan 2:0 (Gelo, Kačavenda) i u finalu Dinamo – Hertha 2:0 (Košćec, Kačavenda).

Nakon turnira organizator je i birao najbolju sedmorku turnira, među kojom su bila i dvojica igrača Dinama, Domagoj Jerbić i Lukas Kačavenda.

Poredak nakon službenog turnira 1. Dinamo, 2. Hertha, 3. Milan itd.

Drugog dana odigran je blic-turnir na kojem je uz domaćina Rapida, koji je imao dvije momčadi i pobjednika kvalifikacijskog turnira, sudjelovalo još sedam gostujućih momčadi i to Dinamo, Milan, Bayern, Barcelona, Genk, Tottenham i Hertha. Momčadi su bile podijeljene u dvije skupine po pet. Dvije prvoplasirane momčadi igrale su polufinale i finale.

Dinamo je u skupini pobijedio kvalifikanta 1:0, Herthu 2:0, s Rapidom I 0:0 i pobijedio Barcelonu 2:0. U polufinalu plavi su bili bolji od Rapida II 2:0 i u finalu po drugi put u dva dana pobijedili Milan, ali ovoga puta samo 1:0, golom Marka Novak-Stanka.

Na službenom turniru plavi su primili samo tri gola, a drugog dana na blic-turniru do naslova su došli bez primljenog pogotka. Drugi je turnir pokazatelj da prvi dan nije bilo slučajnost. Ono što se može zaključiti iz petogodišnjeg iskustva organizatora turnira jest da su igrači Milana i Herthe svake godine u samoj završnici. Milan je svake godine fizički najjača momčad, Hertha igra nogomet tipičan Nijemcima, sve melju kao i Bayern.

Tottenham i Barcelona najsličniji su nama jer teže igri i pasevima, dok sve austrijske momčadi igraju brz, agresivan i čvrst nogomet, neovisno o kretanju rezultata tijekom utakmice. Ono što je zajedničko kod svih jest da svatko na svoj način radi ozbiljno i svi koji dođu tamo žele ići do kraja, a sve su ostale priče demagogija.

 

Dinamo je nastupao u sastavu: Mislav Zadro, Domagoj Jerbić, Dino Musulin, Filip Brekalo, Marko-Novak Stanko, Bartol Barišić, Lukas Kačavenda, Julijan Evačić, Karlo Ivančin, Tomislav Duvnjak, Domagoj Gracin, Domagoj Košćec, Zvonimir Gelo i Ivan Stanić,

Trener: Miroslav Davidović, koordinator mlađih uzrasta Igor Gabrijelić, trener Ugo Klingor i fizioterapeut Sebastijan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije