Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI PLAVIH

Dinamova je sreća što nakon reprezentacija dolazi Dragovoljac

Slaven Belupo i Dinamo igraju 28. kolo Prve HNL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
30.03.2022.
u 07:00

Nakon utakmice s Hrvatskim dragovoljcem (nedjelja), plavi imaju jako težak raspored, slijede im derbiji i nezgodni suparnici, a bodove više ne smiju gubiti žele li i u ovoj nikad izjednačenijoj sezoni HNL-a obraniti naslov prvaka

Vjerujemo da je s dosta nelagode Dinamov trener Željko Kopić gledao svoj mobitel kad god bi zazvonio. Mogao se samo nadati ga ne zove neki od brojnih reprezentativaca plavih i da ne javlja da se ozlijedio. Uvijek su to nezgodni dani za trenere klubova koji daju reprezentativce, a Dinamo ih u našim prilikama uvijek daje najviše. I sad je Kopić bio bez 11 igrača (Dominik Livaković i Mislav Oršić su s A-reprezentacijom, Bartol Franjić, Josip Šutalo, Martin Baturina i Nikola Čavlina s mladom vrstom, Arijan Ademi i Stefan Ristovski sa Sjevernom Makedonijom borili su se za Svjetsko prvenstvo, Amer Gojak i Luka Menalo bili su pozvani u Bosnu i Hercegovinu, a Sadegh Moharrami bio je u Iranu i iznesen je s travnjaka u 88. minuti).

Kopić: Nadam se Ivanušecu

Trebala su otputovati još dvojica, Kevin Theophile-Catherine pozvan je u reprezentaciju Martinika, a Mahir Emreli Azerbajdžana, ali oni su zbog ozljeda otkazali nastupe i sad se oporavljaju. Nema Kopić na raspolaganju ni Luku Ivanušeca koji radi po svom programu nakon operacije potrbušnice i tko zna hoće li uopće još igrati ove sezone. Sigurno neće igrati Marko Bulat koji je na treningu slomio nogu.

- Nadam se da će Ivanušec još igrati ovog proljeća, iako je oporavak kod takvih zahvata prilično različit od igrača do igrača, a on radi prema programu koji je dobio u Münchenu nakon operacije - kaže Kopić.

Uz tolike izostanke, Kopić nije mogao normalno raditi jer je dio tih igrača uglavnom u udarnoj postavi plavih, a do nastavka prvenstva i njihova povratka, a i tko zna u kakvom će tko biti stanju, nema previše vremena. Sreća je za plave što prvu sljedeću utakmicu HNL-a igraju u nedjelju, pa će se neki od reprezentativaca stići odmoriti. A Kopiću treba što više spremnih igrača, iako Dinamo igra, na papiru, najlakšu utakmicu. Naime, u nedjelju u 17 sati u Maksimir stiže Hrvatski dragovoljac, odavno već otpisan. Bodovno možda doista ne može stići do luke spasa, ali Hrvatski dragovoljac pokazao je da tako rasterećen i s brojnim mladim igračima koji su stigli kao ispomoć iz Rijeke može biti i jako nezgodan suparnik, i to ne samo momčadima iz donjeg dijela tablice.

Dragan Tadić došao je u Dragovoljac s velikim kontingentom Rijekinih igrača i momčad iz Sigeta počela je igrati jako dobro, a plavima su poslali upozorenje jer su u zadnje dvije utakmice pobijedil "svoju" Rijeku s 2:1, i to ne slučajno, već su je ozbiljno nadigrali, a onda su i remizirali s Istrom, dakle u posljednja dva susreta osvojili su četiri boda. Nije to više onaj Hrvatski dragovoljac koji je u listopadu primio osam komada u Maksimiru, pa ni onaj koji je s 2:0 pobijeđen na kraju jesenskog dijela sezone.

Dakle, dovoljno je to upozorenje Dinamu koji jednostavno nema pravo na kiks. Sreća je za plave da im ipak dolazi Hrvatski dragovoljac, a ne da odmah nakon što su bili bez toliko igrača igraju nekakav derbi. Dinamo mora u nedjelju osvojiti sva tri boda jer nakon toga imaju vrlo težak raspored.

Dragovoljac pa šou

- Nakon Hrvatskog dragovoljca počinje nam šou - i sam je ustvrdio Dinamov trener.

A taj šou mogao bi trajati do kraja prvenstva. Naime, nakon Hrvatskog dragovoljca plavi igraju s Rijekom na Rujevici, pet dana nakon toga s Istrom, a pet dana nakon Puljana idu u Split na onaj davno odgođeni susret s Hajdukom. Potom idu na nova dva gostovanja, nezgodnim suparnicima što Gorica i Lokomotiva svakako jesu. A zatim slijedi novi derbi, u Maksimir dolazi Nenad Bjelica s Osijekom, zasad glavnim konkurentom plavima u borbi za naslov.

U predzadnjem kolu Dinamo ide u Šibenik i ako tamo ne bude već slavljenik, u posljednjem kolu slijedit će ludi derbi jer plavi ugošćuju Hajduk.

Do kraja prvenstva igrači Dinama bit će pod rezultatskim pritiskom. Mnogi će reći, pa i sami igrači, da su naučili igrati pod pritiskom i da su u Dinamu neprestano pod pritiskom, no na ovakvu situaciju nisu naviknuti jer u HNL-u nikad nisu morali do samog kraja igrati pod imperativom pobjeda. No, pod pritiskom su i drugi, i konkurenti će se još sastajati međusobno, pa će u toj završnici prvenstva biti svega, a napetosti svakako. 

Komentara 2

ST
stefj
08:09 30.03.2022.

Ako ništa drugo, prvenstvo je interesantno... Što se tiče Dinama, još uvijek se plaća ona katastrofa s Krznarom kao trenerom, a onda i loše kupovine gdje se kupovalo igrače koji realno nemaju mjesto u udarnoj ekipi... To sve je dovelo do toga da sada imate DInamo gdje Petković više igra u vezi i obrani nego u napadu, Dinamo koji je u cijeloj sezoni napravio možda 1-2 kontranapada, koji ne zna što napraviti kod svakog prekida, koji je poprilično sterilan i koji se muči sa svakim protivnikom... Kopić je tu napravio neke pomake na bolje, ali je to malo... No, taj i takav Dinamo je i dalje 1. na ljestvici, što pokazuje da još uvijek ima ukupno kvalitetniji igrački kadar od ostatka lige. Još da malo posloži struku, bilo bi to dovoljno za osvajanje prvenstva.

MO
modovisisajteMaraschino
08:38 30.03.2022.

nadajte se... golijade hajduka proziv začelja lige su euforija za titulu, a pogledajte im učinak protiv prve tri momčadi, a za Dinamo sreća da im dolazi HD.... patite, Dinamo ili Osijek će biti prvak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije