Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A NEMA NI NOVCA...

Dinamov igrač trenira tjedno kao srebrni - dnevno

veslači (1)
Igor Kralj/Pixsell
04.08.2012.
u 20:16

Kada Australci i Nijemci čuju u kakvim uvjetima naši rade, primaju se za glavu

Nažalost, u Hrvatskoj se loše odnose prema veslačima. Primjerice, u Britaniji su svom legendarnom veslaču Steveu Redgraveu dali čak i titulu Sir, a veslači u Australiji, Njemačkoj i nekim drugim zemljama imaju sve što požele. Kod nas se pak sve svodi na puno improvizacije – ispričali su veslači, koji su se u petak na Jarunu okupili kako bi proslavili srebra hrvatskog četverca na pariće.

Damirov otac Boris Martin, inače jedan od vodećih ljudi VK Zagreb, objašnjava tešku situaciju:

- Mi ne tražimo sponzore zato da bi netko od nas gurnuo 100.000 kuna sebi u džep. Tebaju nam da poboljšamo infrastrukturu u klubovima, i to onu najosnovniju. Primjerice, novac nam treba za uklanjanje lopočja s jarunske staze ili za uređenje prostora uza stazu na Peruči gdje veslači često treniraju, a nemaju ni krov gdje bi mogli spremiti čamce.

Kada Australci i Nijemci čuju u kakvim uvjetima naši rade, primaju se za glavu.

- Njima je nezamislivo da naš četverac fizioterapeuta ima svakih sedam dana, dok ga oni imaju 24 sata dnevno. Također, čude se kada vide da naš trener četverca Bralić sam vozi čamce na regatu – objašnjava Martin.

Otkrili su veslači i da proračun najboljih klubova u Hrvatskoj ne prelazi milijun kuna.

- Tolika je godišnja plaća jednog prosječnog nogometaša Dinama, koji tjedno trenira kao član našeg srebrnog četverca dnevno – kažu.

A koliko je odricanja bilo potrebno za srebrnu medalju najbolje zna Krešimir Petrović, trener Damira Martina u VK Trešnjevka.

- Zadnjih sedam godina treniram Damira i vjerujte da niti jednom nije otišao s treninga dok se nije potrošio do zadnjeg atoma.

Petrović kaže da članovi četverca nikada nisu razmišljali o slabom interesu sponzora:

- Sva četvorica dovoljno su pozitivno blesava da nikada nisu razmišljali o novcu. Da jesu, ne bi se bavili veslanjem. No, veći ulazak sponzora jako je bitan, jer cijeli svijet sve više ulaže u veslanje, a mi ostajemo na istom.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar mohito
mohito
23:23 04.08.2012.

evo prilike da se opet spomene dinamo - a kolko recimo treniraju hajdukovi igraci tjedno? - pa na kraju nemaju ni rezultate vec deset godina.....

BA
bajbok11
23:30 04.08.2012.

Dinamov igrač trenira tjedno kao srebrni - dnevno -------------------------------------------------------------- I opet bi im Dinamo uvalio pet komada, bez da se preznoje...

IB
iva.begovic
21:25 04.08.2012.

Njima treba novac za ukloniti lopoče sa Jaruna. Pa zar nije obveza grada da održava Jarun? Očito da se s tom rabotom ne bavi nitko tko bi se znao, poput izvođača fontana, "dogovoriti" sa Bandićem. Inače, sjajnom četvercu, iskrene čestitke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije