Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEALAN SCENARIJ

Dinamo već večeras može doći na korak od velike privilegije. Evo što se za to mora dogoditi

Zagreb: Slavlje igrača Dinama nakon 2:0 pobjede u prvom susuretu 1/8 finala UEFA Konferencijske lige protiv PAOK-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
21.05.2024.
u 08:04

Dinamo bi dakle, ne osvoji li Kopenhagen dansko prvenstvo, a pritom Real postane prvak Europe, imao zagarantiranu barem skupinu Europske lige, a u europsku bi sezonu ušao mjesec dana kasnije od prvotno planiranog.

Nogometaši Dinama matematički su još prije desetak dana osigurali novi naslov prvaka Hrvatske. Iako se činilo da će sve do zadnjeg kola HNL-a plavi biti u mrtvoj utrci s Rijekom, zagrebačka momčad kolo prije kraja ima ogromnih deset bodova prednosti u odnosu na dečke s Kvarnera. Dok se u Zagrebu sprema šampionska fešta, a navedene momčadi pak za uzvrat finala Kupa na Rujevici, Dinamo jednim okom gleda i prema raspletu danskog prvenstva.

Priča je već općepoznata. Bude li Real Madrid novi prvak Europe, dobiju li Luka Modrić i društvo dortmundsku Borussiju 1. lipnja na Wembleyju, mjesto osvajača europske titule u sljedećoj će sezoni Lige prvaka popuniti ona momčad koja u kvalifikacijama bude imala najveći koeficijent. E sad, pošto je jasno da na tu poziciju čeka ukrajinski prvak Šahtar, Dinamo je drugi u redu za popuniti njegovo mjesto u doigravanju, play-off rundi, onom završnom činu kvalifikacija u kasno ljeto.

Dinamu se dakle, za preskočiti čak dvije kvalifikacijske stepenice ovoga ljeta (drugo i treće pretkolo) mora osim Realovog naslova prvaka Europe, poklopiti i to da prvak Danske ne bude Kopenhagen. A upravo klub iz danskog glavnog grada večeras od 19 sati igra dvoboj pretposljednjeg kola tamošnjeg prvenstva, na gostovanju kod Aarhusa. Kao što možete vidjeti, situacija na ljestvici za Kopenhagen sve je samo ne idealna. Imaju četiri boda manje od vodećeg dvojca, Brondbyja i Midtjyllanda, uz utakmicu manje. Dakle, ne dobiju li večeras Aarhus, snovi o tituli mogli bi se raspršiti...

Standings provided by Sofascore

Čak i ako Kopenhagen večeras dobije Aarhus, ostat će na bod manje od vodećeg dvojca, a oba sastava - i Brondby i Midtjylland - svoje utakmice u zadnjem kolu igraju kod kuće. Brondby dočekuje Aarhus, a Midtjylland igra protiv Silkeborga. Bude li na kraju neodlučeno po bodovima, odlučuje ukupna gol-razlika, a tu Kopenhagen stoji dobro, s +27 ovoga trenutka. No, vodeći dvojac ima sve u njihovim rukama...

Dinamo bi dakle, ne osvoji li Kopenhagen dansko prvenstvo, a pritom Real postane prvak Europe, imao zagarantiranu barem skupinu Europske lige, a u europsku bi sezonu ušao mjesec dana kasnije od prvotno planiranog. Također, financijska bi nagrada iznosila barem 15, a potencijalno i 35-40 milijuna eura, ovisno o tome u grupnoj fazi kojeg bi natjecanja završili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije