Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Osijeku

Dinamo uvjerljiv, Petev samouvjeren: Možemo mi i bolje!

Osijek - Dinamo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
27.11.2016.
u 18:53

- Može se čovjek pripremiti za sve, ali onda se dogodi da na poluvremenu uđeš u svlačionicu i momčadi nemaš što prigovoriti, a gubiš 1:0 - slijegao je ramenima nakon utakmice trener Osijeka Zoran Zekić.

Dinamo je s kamatama vratio Osijeku za rujanski poraz na Maksimiru. U utakmici koju nije smio izgubiti Dinamo je u Gradskom vrtu pobijedio 2:0 (1:0) i ostao na šest bodova zaostatka za Rijekom uoči njihovog maksimirskog dvoboja već u idućem kolu.

Bijelo-plavi su "nanjušili krv" ohrabreni posljednjim ne baš blistavim izdanjima Dinama i, u skladu sa najavama iz stručnog stožera, otvoreno kao rijetko kad prije išli se nadigravati ss plavima ali... Napadi domaćina nisu izgledali nimalo naivno sve do trenutka kada je trebalo odigrati dodavanje za pogodak, a tada bi sve lopte ispred domaćih napadača superiorno pokupio Filip Benković. Ono što je Benković značio obrani Dinama to je za Osijek bio vratar Zvonimir Mikulić. Ali uzalud mu što je bio jedan od najboljih na terenu, obranio sedam od devet lopti koje su išle u njegovu mrežu, kada je u posljednjim sekundama prvog dijela primio gol kroz noge.

- Može se čovjek pripremiti za sve, ali onda se dogodi da na poluvremenu uđeš u svlačionicu i momčadi nemaš što prigovoriti, a gubiš 1:0 - slijegao je ramenima nakon utakmice trener Osijeka Zoran Zekić. 

Pogodak Ćorića možda je bio slučajan, možda je prelomio utakmicu, ali pobjeda Dinama na koncu nije bila slučajna.

- Vrlo bitna pobjeda, osvojili smo tri boda protiv jake ekipe protiv koje je teško igrati - komentirao je trener Dinama Ivajlo Petev. 

Dinamo je posljednjih 45 minuta odrađivao posao, pogotovo nakon što je već u 48. Soudani ubio svaku nadu domaćina u preokret. Ona je i definitivno ugasla nakon što je Gabrijel Boban u 78. minuti nakon neopreznog starta dobio izravan crveni karton.

Upitan je li ovo bila možda i najbolja utakmica Dinama otkako je sjeo na klupu u Maksimiru, Petev nije dao izravan odgovor: 

- Prevelik sam perfekcionist da bih to rekao. Možemo mi još bolje - kazao je trener plavih koji će se za idući ogled opet spremati u suglasju s liječničkom službom. Naime, već u 24. minuti utakmice teren je napustio Bojan Knežević s hematomom ispod desnog oka koji je bio posljedica starta laktom njegovog suigrača Jonasa. 

- Svaku utakmicu izgubimo nekoga, ali nadam se da s Kneževićem neće biti problema i da ću ga vidjeti već sutra na treningu - objasnio je Petev koji je, iz opreza, u završnici utakmice koja je tada već bila riješena izveo i jednog od svojih najagilnijih nogometaša na terenu Antu Ćorića. 

- Protiv Lyona je dobio udarac u zglob i zato sam ga odlučio sačuvati - kazao je. 

Trener Osijeka malo je toga mogao zamjeriti momčadi koja je pala poslije dvije pogreške. 

- Dogovor u svlačionici na poluvremenu je bio da ne idemo u divljanje, a onda nam se dogodi 48. minuta i situacija u kojoj idemo u napad ss petoricomigrača i dogodi nam se kontra. Mi još nismo, ma koliko je to mnogima teško za čuti, još na toj razini, ali u odnosu na prošlu sezonu već smo napravili veliki iskorak - kazao je Zekić aludirajući na ovojesenski učinak svoje momčadi. 
Osijek je, naime, nakon 17. kola osvoji svega jedan bod manje nego li čitave prošle sezone i čak 21 više nego li prošle jeseni u ovo vrijeme! 

Na tribinama je bio i izbornik Ante Čačić, no s trenerima, barem sa Zekićem, nije razgovarao o mogućnosti pozivanja njihovih igrača za kinesku turneju. 

- Bit će mi iznimna čast bude li ijedan od mojih igrača na popisu izbornika, a vjerujem da kandidata za njega imam - zaključio je trener Osijeka.

Komentara 4

Avatar kvaternik
kvaternik
07:51 28.11.2016.

Sudac dobio 6,5 a poništio regularan gol, koji ni novinar ne spominje,a da je to Najdug vrištale bi naslovnice....na stup srama stavlja se golman koji ih je spasio petarde..

DU
Deleted user
21:43 27.11.2016.

Kako je sudac krao Dinamo,ali ni to nije pomoglo.

Avatar cera
cera
19:29 27.11.2016.

Kao da su Real Madrid pobjedili!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije