Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATNA GENERACIJA

Dinamo u svom pogonu ima 'zlatnu koku', pogledajte o kome je riječ

Dinamo juniori
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.12.2014.
u 20:08

Uz takav naraštaj u Maksimiru, hrvatski nogomet ne treba se brinuti za budućnost

Vinka Soldu žele Juventus, Lazio i Tottenham, vijest je koja je zainteresirala nogometnu javnost. Tko je sad taj Soldo?!

A taj je mladić samo jedan izdanak sjajne Dinamove generacije, igrača rođenih 1998. godine, oko koje i Hajduk toliko negoduje jer većina je tih momaka u reprezentaciji. No, isto tako činjenica je da je ta Dinamova momčad strašno dominantna u Hrvatskoj, a zapravo je to ona selekcija koja je osvojila Nike Premier kup, odnosno neslužbeno kadetsko svjetsko prvenstvo!

Uz takav naraštaj u Maksimiru, hrvatski nogomet ne treba se brinuti za budućnost, Zdravko Mamić u svom pogonu ima "zlatnu koku", generaciju koju bi vrlo lako mogla krenuti stazama svojih prethodnika. Ako ne i više od toga.

Luka Pavlović, izbornik hrvatske U-17 generacije, u listopadu se na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo održanom u mađarskoj Tatabanyi upisao u povijest. Hrvatskog, ali vjerojatno i europskog nogometa. Naime, Pavlović je u ogledu protiv Kazahstana na travnjak poslao svih 11 igrača Dinama! U visokoj pobjedi (8:1) sudjelovali su Šemper, Hudiček, Kalaica, Soldo, Sosa, Borovec, Pasariček, Moro, Brekalo, Majić i Lovren.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Dinamove nade bolje od vršnjaka iz Barcelone, Milana, Bayerna...

Komentara 13

DI
dinol
22:06 29.12.2014.

GNK dinamo je stvorio organizaciju i nogometnu skolu na najvisem euroskom nivou. Pitenje je samo kada ali dinamo docekati proljece u Europi . A nase mediji vecinom stvaraju negatvninu sliku o GNK dinamu i nasem nogometu u cjelini. Hrvatski nogometomet je puno bolji nego sto se prikazuje. Nikada nije u ligi petice bilo toliko hrvatskih nogemetasa kao sada.

Avatar Abcda
Abcda
21:52 29.12.2014.

Mamic zna znanje. A vi patite .

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:21 29.12.2014.

Dinamo u svom pogonu ima 'zlatnu koku', pogledajte o kome je riječ.... Ne moramo.... Dinamova zlatna koka je ZDRAVKO MAMIĆ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije